|
fanatico
|
 |
« na: Svibanj 08, 2008, 21:09:08 » |
|
što vi mislite o ovoj akciji ?elništva FIFE, podržano i od UEFE
BLATTER NAJAVLJUJE
Do 2012. uvo?enje limita od pet stranaca Predsjednik Me?unarodne nogometne federacije (FIFA) Joseph Blatter izjavio je danas da ne o?ekuje sukob s ?elnicima Europske unije glede uvo?enja tzv. '6+5 pravila' kad su u pitanju strani nogometaši
Brazilci bi u slu?aju da pro?e ovaj prijedlog bili u nezavidnom položaju
'Nije mi namjera i?i u sukob sa postoje?im zakonodavstvom u Europskoj uniji. Pravilo 6+5 nije u sukobu s niti jednim zakonom Europske unije, te ne ograni?ava slobodu kretanja radne snage', izjavio je Blatter na tzv. videokonferenciji za novinare.
On o?ekuje da ?e na kongresu Fife krajem svibnja dobiti mandat da zapo?ene pregovore sa politi?kim dužnosnicima EU-a i ?elnicima nacionalnih nogometnih saveza u uvo?enju 'pravila 6+5'.
Prema tom pravilu nogometni klubovi bi u po?etnoj postavi trebali imati šest doma?ih igra?a i najviše pet stranaca. Uvo?enje tog pravila trebalo bi se odvijati u tri faze i to od 2010. do 2012. godine. U prvoj fazi broj stranaca bio bi ograni?en na sedam u po?etnoj postavi, a 2012. došlo bi se do predvi?enog modela '6 doma?ih + 5 stranaca'.
Blatter je istaknuo da Fifa mora poduzeti nešto kako bi se sprije?ilo daljnje raslojavanje izme?u bogatih i siromašnih klubova.
'Ho?emo li dopustiti da bogati budu još bogatiji i da ništa ne poduzmemo. Moramo biti proaktivni. Uostalom nismo sami, sli?na rješenja traže se i u drugim sportovima, košarci i odbojci', kazao je Blatter, dodaju?i da ima potporu Me?unarodnog olimpijskog odbora, predsjednika Uefe Michela Platinija, Njema?kog nogometnog saveza, te trenera Manchester Uniteda Alexa Fergusona.
Blatter isti?e kako bi od ovog pravila imali koristi i klubovi i nacionalne reprezentacije. Predsjednik Fife je svjestan da bi bilo i velikih otpora, a poznato mu je da je tu ideju više puta oštro kritizirao trener Arsenala.
'No, trebalo bi pitati navija?e Arsenala da li im je stalo da imaju jaku reprezentaciju', upitao je Blatter.
'Uvo?enjem pravila 6+5 lige bi postale izjedna?enije. Sada imamo situaciju da se ?etiri petine klubova bori za opstanak u svojim ligama, a ne za naslov prvaka. Jaki klubovi bi i dalje bili jaki, no sada bi i drugi imali priliku postati jaki', dodao je predsjednik Fife.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Svibanj 08, 2008, 21:10:34 od fanatico »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #1 na: Svibanj 09, 2008, 14:00:14 » |
|
sad mi je žao šta ga arkan nije koknuo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dr Iggy
Gost
|
 |
« Odgovor #2 na: Svibanj 09, 2008, 15:20:49 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Il Trattore
|
 |
« Odgovor #3 na: Svibanj 09, 2008, 16:32:10 » |
|
procito sam da je to odbijeno kao da je to diskriminacija 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 SEMPER FIDELIS
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #4 na: Svibanj 10, 2008, 15:17:00 » |
|
ja sam apsolutno za , jer se zbilja pretjeralo i treba doma?e igra?e razvijati. Evo i naš primjer u broju stranaca ali i sad sa Mariom. Kako da dobije priliku ako se ne vjeruje mladim i doma?im igra?ima i stalno se gomilaju stranci. Imamo još jednog paklenog strijelca u juniorima - Napoli. Sranci nude kvalitetu ali razmišljaju samo o profitu i igraju tamo gdje se bolje plati. To je surovi profesionalizam, slažem se, ali samo doma?i igra?i mogu dati štih klubu i igrati srcem te vu?i i ostale i ugra?ivati im ljubav prema klubu. Nije baš sve ni u novcu i treba razmišljati o onima zbog kojih se igra nogomet, nas navija?a. Pa svatko bi volio da je njegova reprezentacija jaka i uz svoj klub navija i za svoju državu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #5 na: Svibanj 10, 2008, 15:34:12 » |
|
to bi pravilo svakako pomoglo nekim ligama gdje domacih igraca gotovo ni nema u prvim postavama, u interu je isto tako i ja bi volio da ima vise talijana
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #6 na: Svibanj 27, 2008, 15:28:35 » |
|
Izvršni odbor FIFA-e dao potporu pravilu '6+5'
Ju?er i danas u australskom Sydneyu je održana sjednica Izvršnog komiteta FIFA-e, a jedna od tema je i mogu?e uvo?enje tzv. pravila "6+5", po kojem bi u svakoj mom?adi moralo igrati najmanje šest doma?ih nogometaša. To ?e biti i jedna od glavnih tema predstoje?eg kongresa svjetske nogometne organizacije, a Izvršni odbor je dao svoju jednoglasnu potporu ovakvom prijedlogu.
Nakon sjednice je održana i konferencija za tisak, na kojoj se novinarima obratio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je o temi "6+5" rekao: "To je tema koja me izuzetno zanima. Želim zaštititi reprezentacije i sprije?iti da lige imaju jako mali broj klubova koji se mogu boriti za naslov prvaka. Sve kontinentalne federacije se slažu sa ciljevima koji se žele ostvariti uvo?enjem ovog pravila, ali do njegove realizacije treba do?i razgovorima, a ne sukobima.
Sada je na Kongresu da odlu?i ho?e li dati svoju potporu ovom prijedlogu ili ne. Mogli bismo ga uvoditi u fazama, krenuvši najprije od 4+7, zatim 5+6, prije kona?nog prelaska na 6+5."
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dr Iggy
Gost
|
 |
« Odgovor #7 na: Svibanj 30, 2008, 14:22:33 » |
|
FIFA usvojila predlog o strancima
AFP?lanovi skupštine Svetske fudbalske asocijacije (FIFA) ve?inom od 155 glasova usvojili su predlog predsednika Sepa Blatera o pravilu koje ograni?ava klubove da u startnoj postavi imaju više od pet stranih fudbalera. Protiv pravila "6+5" glasalo je samo pet ?lanova skupštine koja se održava u Sidneju, dok njih 40 nije glasalo. Skupština FIFA usvojila je ovaj predlog uprkos protivljenju Evropske Unije, koje se zalaže za slobodu kretanja radne snage.
Predsednik Blater je veliku podršku za ovaj predlog dobio od dva bivša velikana svetskog fudbala, predsednika UEFA Mišela Platinija iz Francuske i Nemca Franca Bekenbauera.
Bekanbauer je na skupštini FIFA rekao da je došlo vreme da se evropske fudbalske lige povrate svoj nacionalne identitete, pošto mnoge ekipe nemaju nijednog doma?eg fudbalera u svom sastavu.
Platini je, sa druge strane, imao problem, pošto kao predsednik UEFA svakodnevno sara?uje sa Evropskom Unijom i mora da uskla?uje propise sa ovom organizacijom.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #8 na: Svibanj 30, 2008, 14:38:25 » |
|
ja ?u samo ponoviti svoj stav, da sam ZA.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #9 na: Svibanj 30, 2008, 20:19:28 » |
|
bas me zanima hoce li se do kraja usvojiti to pravilo.sumnjam da oce, jer ce i klubovi izvrsiti pritisak. zamislite u arsenalu igra neki englez za par godina.zapravo, vise njih. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #10 na: Svibanj 31, 2008, 12:21:19 » |
|
ma glupo pravilo, meni ne treba ni jedan talijan?i? u interu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #11 na: Svibanj 31, 2008, 12:34:16 » |
|
Tako?er.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #12 na: Svibanj 31, 2008, 12:55:47 » |
|
ma glupo pravilo, meni ne treba ni jedan talijan?i? u interu
zašto? To je prije svega talijanski klub i posve mi je neprihvatljivo da nema baš niti jednog doma?eg igra?a. Ne trebamo biti reprezentacija svijeta-ipak smo klub.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #13 na: Svibanj 31, 2008, 18:59:51 » |
|
slazem se da bi interu i svakom klubu na svijetu trebalo vise domacih igraca. mogli bi ih i iz omladinske skole dovoditi, pa onda nebi trosili onolike pare na pojacanja. ali dosta je 4 u sastavu. malo mi je previse sad njih neznam kolko....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dr Iggy
Gost
|
 |
« Odgovor #14 na: Svibanj 31, 2008, 19:35:37 » |
|
malo mi je previse sad njih neznam kolko....
6,tacno. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #15 na: Svibanj 31, 2008, 20:55:22 » |
|
ma fanatico samo ime nam govori da smo internazionale, istina mogli bi imat par dobrih talijana, ali opet ja ne vidim baš mnogo talijana koji ve? nemaju svoje prave klubove i da su kvaliteta za nas
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Il Trattore
|
 |
« Odgovor #16 na: Lipanj 01, 2008, 11:00:46 » |
|
mi da imamo 10 italijana onda bi govorili pa zasto kupujete samo italijane ipak ste vi INTERNAZIONALE
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 SEMPER FIDELIS
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #17 na: Lipanj 01, 2008, 18:24:11 » |
|
dobro, ali ipak bi trebalo postupno bar 10-20% mom?adi biti od doma?ih igra?a.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #18 na: Lipanj 01, 2008, 19:31:16 » |
|
stvarno mi je malo glupo sto nemamo talijana u ekipi.nekad i prvi sastav bez ijednog talijana bude
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #19 na: Lipanj 02, 2008, 14:12:45 » |
|
stvarno mi je malo glupo sto nemamo talijana u ekipi.nekad i prvi sastav bez ijednog talijana bude
ne dok je matrix tu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #20 na: Listopad 10, 2008, 18:18:49 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #21 na: Listopad 10, 2008, 20:41:54 » |
|
nisam baš shvatio arkana u ovome svemu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #22 na: Listopad 11, 2008, 11:49:42 » |
|
ma arkan je nekad htio napravit atenatat na blattera, zašto ne sje?am se no htio je ina?e nimalo ne volim arkana ali sam ovako to iz fore bio spomenu jer ne volim ni ovo pravilo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico