|
ante
|
 |
« Odgovor #75 na: Lipanj 01, 2008, 11:48:56 » |
|
Ibrahimovi? najpla?eniji nogometaš svijeta Napada? Intera i švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimovi? najpla?eniji je nogometaš svijeta jer ?e ove godine od ugovora zaraditi 12 milijuna eura, tvrdi list "La Gazzetta dello Sport". Nakon Ibrahimovi?a najbogatiji nogometaši su Kaka, koji od Milana dobiva 9 milijuna eura po sezoni, Ronaldinho (FC Barcelona, 8 milijuna) i Cristiano Ronaldo (Manchester United, 7 milijuna).
Predsjednik Intera Massimo Moratti ponudio je Ibrahimovi?u produžetak ugovora do 2013., što je Šve?anin i prihvatio, pa ?e ve? ove godine zaraditi tih 12 milijuna eura. Šve?anin je u majici Intera ve? po?eo ispla?ivati taj novac postigavši 17 ligaških zgoditaka, uklju?uju?i i dva u zadnjem kolu protiv Parme koji su Interu donijeli naslov prvaka. Dakako, u Interu se ne štedi na novcu pa su portugalkom treneru Joséu Mourinhu dali 27 milijuna eura za tri sezone, a Moratti ima osigurano ?ak 165 milijuna eura za kupnju novih zvijezda, ponajprije Samuela Eto'oa, Deca i Didiera Drogbu.
tportal.hr
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #76 na: Lipanj 01, 2008, 11:53:23 » |
|
Ibrahimovi? najpla?eniji nogometaš svijeta Napada? Intera i švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimovi? najpla?eniji je nogometaš svijeta jer ?e ove godine od ugovora zaraditi 12 milijuna eura, tvrdi list "La Gazzetta dello Sport". Nakon Ibrahimovi?a najbogatiji nogometaši su Kaka, koji od Milana dobiva 9 milijuna eura po sezoni, Ronaldinho (FC Barcelona, 8 milijuna) i Cristiano Ronaldo (Manchester United, 7 milijuna).
Predsjednik Intera Massimo Moratti ponudio je Ibrahimovi?u produžetak ugovora do 2013., što je Šve?anin i prihvatio, pa ?e ve? ove godine zaraditi tih 12 milijuna eura. Šve?anin je u majici Intera ve? po?eo ispla?ivati taj novac postigavši 17 ligaških zgoditaka, uklju?uju?i i dva u zadnjem kolu protiv Parme koji su Interu donijeli naslov prvaka. Dakako, u Interu se ne štedi na novcu pa su portugalkom treneru Joséu Mourinhu dali 27 milijuna eura za tri sezone, a Moratti ima osigurano ?ak 165 milijuna eura za kupnju novih zvijezda, ponajprije Samuela Eto'oa, Deca i Didiera Drogbu.
tportal.hr
Evo taman san to tija objavit.Uvjeranja san ako je ovo istina,da je ibra pre,pre prepla?en.................. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dexter
|
 |
« Odgovor #77 na: Lipanj 01, 2008, 12:25:17 » |
|
sad se ja nebi bas ni slozio sa tom vijesti da ce mourinho otpisati ibru. jer nije li to malo preenaglo?? jos ga nije ni vidio, vec ga otpisuje. nije to reko za nijednog drugog igraca nego bas za zlatana. malo glupo? ja mislim da je to cista novinarska izmisljotina i da se samo kuha da ibra ide u barcu.a sto se i tice velikih utakmica i zlatana, ove sezone nam je donjeo naslov, prosle je unistio milan(nezelim sad reci da je "igracina", "legenda" ali svakako se poboljsava iz godine u godinu). sigurno da neke utakmice nije dobro odigrao, ali ko je cijelu ekipu gurao prvi dio sezone. ti kazes da je lako zabiti kad ti zanetti il cambiasso trce gore-dole, pa zasto onda cruz nije zabijao tolko kad ibre nije bilo? pa i dusom i tijelom za inter igraju mozda dva-tri igraca i to je to.
Zabijao je Cruz i kad je Ibre bilo i kad ga nije bilo. On je jedan od onih kojemu se apsolutno ništa ne može prigovorit.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #78 na: Lipanj 01, 2008, 12:28:14 » |
|
Tako je po meni je Cruz zaslužio ostat još jednu sezonu u Interu pa makar da ulazi kao joker sa klupe,jako mi je drag taj igra? ima dosta godina a i dalje cesto zabija.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dexter
|
 |
« Odgovor #79 na: Lipanj 01, 2008, 13:04:41 » |
|
Mislim da je ova rasprava utemeljena na staklenim nogama. Kako? Ovako: dosta vas napada napada?e, a posebno Ibrahimovi?a koji po vama djeluje nezainteresirano i ne radi ono što se od njega traži - zabija golove (odnosno, da budem precizniji, dovoljan broj golova). Po svemu iš?itanom stvar izgleda prili?no jednostavno: Napada?e boli neka stvar za igru i ekipu, pa su isklju?ivo zato dosezi cjelokupne mom?adi dovedeni u pitanje. A stvar nije niti izdaleka tako "lakoglazbena". Ibra je strašan igra? i to mu nitko ne može pore?i. Jedan od bitnih elemenata njegova uspjeha je izuzimanje iz takti?kih zamisli cjelokupne ekipe. Znam, re?i ?ete da sam lud, ali nisam, bar mislim da nisam. Naime, Ibra (pogotovo on) ima na trenu odriješene ruke (noge), te se tako na trenu i ponaša. Drugim rije?ima, ako iza njega sredina ne radi svoj posao, odnosno povezuje napada?e s ostatkom mom?adi, kao što je to bilo protiv Liverpoola (gle ?uda, na njegovu igru u toj utakmici ima naviše povika), tad ?e i oni djelovati odsje?eno, neprimijetno i neu?inkovito. U tom dvoboju naša sredina bila je ugušena protivni?kim pressingom (Interova igra bila je tad prvi put u potpunosti pro?itana ove sezone), tako da napada?i, koji su stalno nosili na le?ima i po dvojicu protivni?kih defanzivaca, nisu mogli u?initi ništa. Tim više jer naš vezni red tijekom cijele utakmice nije stvorio niti jednoga igra?a viška koji bi uop?e mogao makar pokušati razvu?i protivni?ku obranu, te tako osloboditi bar malo prostora za napada?e. Primijetite da je svaka loše odigrana Interova partija u kasnijem periodu bila temeljena na jakom pressingu protivnikove sredine, gdje bi naši napada?i ostajali goli na vjetometini, jer se iza njih nitko od naše sredine, trpe?i konstantni pressing, nije mogao zbrojiti. Tim više jer smo poznati kao ekipa koja jednostavno ne igra brzi nogomet, odnosno ne iskorištava svaku priliku za kontre i polukontre, kao što to, recimo, ?ine naši omraženi ro?aci. Bottom line cijele pri?e je da Ibrahimovi?, kao igra? prili?no slobodne uloge, mora, da bi dao svoj maksimum, biti debelo podržan od igra?a sredine terena, jer se ina?e, ako te podrške (u vidu stvaranja viška igra?a, pritiska na protivni?ke defanzivce itd.) nema, na?e okružen (dupliran i ?esto trodupliran) dobro organiziranim protivni?kim obrambenjacima. E, a u takvim situacijama i ve?i nogometni geniji nego što je on nisu se baš dobro snalazili. I zato uzroke ve?ine loših predstava naših napada?a primarno treba tražiti u loše postavljanoj taktici (za što je trener isklju?ivi krivac), zatim u lošoj igri ostatka mom?adi (za što su, izme?u ostalog, krive i brojne ozlijede), pa tek onda u mogu?oj lošoj formi pojedinih napada?a.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 01, 2008, 13:05:57 od Dexter »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #80 na: Lipanj 01, 2008, 14:52:06 » |
|
Zabijao je Cruz i kad je Ibre bilo i kad ga nije bilo. On je jedan od onih kojemu se apsolutno ništa ne može prigovorit.
sigurno da je zabiao, ali mislim da je cruzu sigurno bilo puno lakse dok je ibra igrao, jer sve ide na zlatanova leda.ali svaka cast cruzu, svakako.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #81 na: Lipanj 01, 2008, 15:48:56 » |
|
Mislim da je ova rasprava utemeljena na staklenim nogama. Kako? Ovako: dosta vas napada napada?e, a posebno Ibrahimovi?a koji po vama djeluje nezainteresirano i ne radi ono što se od njega traži - zabija golove (odnosno, da budem precizniji, dovoljan broj golova). Po svemu iš?itanom stvar izgleda prili?no jednostavno: Napada?e boli neka stvar za igru i ekipu, pa su isklju?ivo zato dosezi cjelokupne mom?adi dovedeni u pitanje. A stvar nije niti izdaleka tako "lakoglazbena". Ibra je strašan igra? i to mu nitko ne može pore?i. Jedan od bitnih elemenata njegova uspjeha je izuzimanje iz takti?kih zamisli cjelokupne ekipe. Znam, re?i ?ete da sam lud, ali nisam, bar mislim da nisam. Naime, Ibra (pogotovo on) ima na trenu odriješene ruke (noge), te se tako na trenu i ponaša. Drugim rije?ima, ako iza njega sredina ne radi svoj posao, odnosno povezuje napada?e s ostatkom mom?adi, kao što je to bilo protiv Liverpoola (gle ?uda, na njegovu igru u toj utakmici ima naviše povika), tad ?e i oni djelovati odsje?eno, neprimijetno i neu?inkovito. U tom dvoboju naša sredina bila je ugušena protivni?kim pressingom (Interova igra bila je tad prvi put u potpunosti pro?itana ove sezone), tako da napada?i, koji su stalno nosili na le?ima i po dvojicu protivni?kih defanzivaca, nisu mogli u?initi ništa. Tim više jer naš vezni red tijekom cijele utakmice nije stvorio niti jednoga igra?a viška koji bi uop?e mogao makar pokušati razvu?i protivni?ku obranu, te tako osloboditi bar malo prostora za napada?e. Primijetite da je svaka loše odigrana Interova partija u kasnijem periodu bila temeljena na jakom pressingu protivnikove sredine, gdje bi naši napada?i ostajali goli na vjetometini, jer se iza njih nitko od naše sredine, trpe?i konstantni pressing, nije mogao zbrojiti. Tim više jer smo poznati kao ekipa koja jednostavno ne igra brzi nogomet, odnosno ne iskorištava svaku priliku za kontre i polukontre, kao što to, recimo, ?ine naši omraženi ro?aci. Bottom line cijele pri?e je da Ibrahimovi?, kao igra? prili?no slobodne uloge, mora, da bi dao svoj maksimum, biti debelo podržan od igra?a sredine terena, jer se ina?e, ako te podrške (u vidu stvaranja viška igra?a, pritiska na protivni?ke defanzivce itd.) nema, na?e okružen (dupliran i ?esto trodupliran) dobro organiziranim protivni?kim obrambenjacima. E, a u takvim situacijama i ve?i nogometni geniji nego što je on nisu se baš dobro snalazili. I zato uzroke ve?ine loših predstava naših napada?a primarno treba tražiti u loše postavljanoj taktici (za što je trener isklju?ivi krivac), zatim u lošoj igri ostatka mom?adi (za što su, izme?u ostalog, krive i brojne ozlijede), pa tek onda u mogu?oj lošoj formi pojedinih napada?a.
Sve to stoji,ali stoji i ?injenica da je ibra u 3 godine u seria A zabija manje golova nego luca toni u jednoj.A šta bi tek del piero ili marco boriello trebali re? na njihov vezni red......... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #82 na: Lipanj 01, 2008, 18:16:37 » |
|
poznato je godinama da nam je srednji red tanak u tehni?ko m znanju a onda i takti?ki padamo. S Mourinhom ?e to biti prošlost i do?i ?e zbog takti?ke formacije do mnogih promjena u obrani i napadu a ne samo u srednjem redu tako da ?e biti mnogo ve?a kohezija cijele mom?adi. To je veliki zahvat i treba pustiti Mourinhu da on složi po svojoj viziji.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dexter
|
 |
« Odgovor #83 na: Lipanj 01, 2008, 18:54:39 » |
|
Sve to stoji,ali stoji i ?injenica da je ibra u 3 godine u seria A zabija manje golova nego luca toni u jednoj.A šta bi tek del piero ili marco boriello trebali re? na njihov vezni red.........  Ne razumijem ?emu spominjanje Del Piera i Boriella? Aha, vjerojatno si mislio kako imaju nekvalitetniji vezni red nego mi. Slažem se, ali uzevši u obzir brojne ozljede koje su pogodile naše vezne igra?e, vezni redovi tih dvaju klubova (niti blizu pogo?eni ozljedama kao naš) popeli su se u najmanju ruku na razinu našega. Uostalom, ja u svom postu nisam aludirao na to TKO igra iza napada?a, ve? isklju?ivo KAKO tu ulogu odigrava.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #84 na: Lipanj 01, 2008, 19:41:05 » |
|
ja jednostavno ne mogu shvatiti pojedine poteze Morattija Ovo sa Ibrom je doista velika ludost-12 miliona po sezoni!? Jednostavno ostajem bez rije?i-kud sve to vodi.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #85 na: Lipanj 01, 2008, 19:44:48 » |
|
12 miliona....to je stvarno previse..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #86 na: Lipanj 01, 2008, 19:53:30 » |
|
Sve to stoji,ali stoji i ?injenica da je ibra u 3 godine u seria A zabija manje golova nego luca toni u jednoj.A šta bi tek del piero ili marco boriello trebali re? na njihov vezni red.........  sto se tice usporedbe tonia i ibre,mislim da se njih dvojicu nemoze usporedivati jer se radi o dva potpuno drukcija igraca.ja bi ibru opisao kao igraca sjajne tehnike i kreacije, igraca koji je vise druga spica nego teski centarfor kao recimo toni, koji se gradi, pravi prostor ali neproigrava igrace kao recimo ibra. naravno kad bi birali hocemo li tonia ili zlatana, gledano po golovima uzeli bi tonia. ali onda bi opet plakali kako neigramo atraktivno i samo napucavamo loptu na tonia. ovako zlatan malo improvizira i dribla i onda se svi cudimo njegovim potezima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #87 na: Lipanj 01, 2008, 20:02:20 » |
|
sto se tice usporedbe tonia i ibre,mislim da se njih dvojicu nemoze usporedivati jer se radi o dva potpuno drukcija igraca.ja bi ibru opisao kao igraca sjajne tehnike i kreacije, igraca koji je vise druga spica nego teski centarfor kao recimo toni, koji se gradi, pravi prostor ali neproigrava igrace kao recimo ibra. naravno kad bi birali hocemo li tonia ili zlatana, gledano po golovima uzeli bi tonia. ali onda bi opet plakali kako neigramo atraktivno i samo napucavamo loptu na tonia. ovako zlatan malo improvizira i dribla i onda se svi cudimo njegovim potezima.
sasvim se slažem, nije za usporedbu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #88 na: Lipanj 01, 2008, 21:23:43 » |
|
ja jednostavno ne mogu shvatiti pojedine poteze Morattija Ovo sa Ibrom je doista velika ludost-12 miliona po sezoni!? Jednostavno ostajem bez rije?i-kud sve to vodi.
U potpunosti se slažem
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #89 na: Lipanj 01, 2008, 21:29:30 » |
|
sto se tice usporedbe tonia i ibre,mislim da se njih dvojicu nemoze usporedivati jer se radi o dva potpuno drukcija igraca.ja bi ibru opisao kao igraca sjajne tehnike i kreacije, igraca koji je vise druga spica nego teski centarfor kao recimo toni, koji se gradi, pravi prostor ali neproigrava igrace kao recimo ibra. naravno kad bi birali hocemo li tonia ili zlatana, gledano po golovima uzeli bi tonia. ali onda bi opet plakali kako neigramo atraktivno i samo napucavamo loptu na tonia. ovako zlatan malo improvizira i dribla i onda se svi cudimo njegovim potezima.
Nisan sad htio uspore?ivat ibru i tonia.Ali napada? je tu da daje golove.Slažem se ibra igra puno atraktivnije i radi puno više u kreiranju igre od tonia.Po meni najja?a zlatanova stvar je zadržavanje tj. gra?enje lopte i navla?enje na sebe dva-tri igra?a zatim dodavanje suigra?ima ?ime se odma stvara višak.Zlatanovi potezi su genijalni.Odli?ni za oko,ali klub ne živi od poteza,klub živi od golova. Pa ja bi volio da inter igra najružniji nogomet na svitu i osvoji ligu prvaka.Igra arsenal najatraktivniji nogomet pa su škart nemogu dat gola...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #90 na: Lipanj 01, 2008, 23:25:15 » |
|
Nisan sad htio uspore?ivat ibru i tonia.Ali napada? je tu da daje golove.Slažem se ibra igra puno atraktivnije i radi puno više u kreiranju igre od tonia.Po meni najja?a zlatanova stvar je zadržavanje tj. gra?enje lopte i navla?enje na sebe dva-tri igra?a zatim dodavanje suigra?ima ?ime se odma stvara višak.Zlatanovi potezi su genijalni.Odli?ni za oko,ali klub ne živi od poteza,klub živi od golova. Pa ja bi volio da inter igra najružniji nogomet na svitu i osvoji ligu prvaka.Igra arsenal najatraktivniji nogomet pa su škart nemogu dat gola...
imas pravo, ali ja bi rekao posto je nogomet skroz komercijaliziran da ce se sve svoditi na to tko lijepo igra. to privlaci sponzore. uzmi primjer grcke. nitko tu repku nepostuje kako bi se trebalo, ja nebi htio da inter bude kao grcka.jer to odvlaci navijace(one polu-navijace, odvlaci i one koji bi mozda htjeli navijati), a mislim da i sponzore neodusevljava takva igra. npr. (znam da nije neki primjer) ali onaj stern iz NBA lige se molio da u finalu neigraju san antonio i detroit.mislim da to utjece i na suce kad glavni covjek kaze kako on to nebi volio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dexter
|
 |
« Odgovor #91 na: Lipanj 02, 2008, 08:01:16 » |
|
Gr?ku nitko je šljivi zato jer je svima jasno da ?e jako teško, ili prije nikako, svoj uspjeh ponoviti. Kad bi jedna takva, neatraktivna ekipa bila u stanju više puta osvojiti neko natjecanje njeni destruktivni i nezvjezdani igra?i brzo bi se pretvorili u legende, te privukli medijsku pozornost i sponzore. Cjelokuni današnji sport, pa tako i nogomet po?ivaju na jednoj jako jednostavnoj floskuli: SVIJET VOLI POBJEDNIKE...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Il Trattore
|
 |
« Odgovor #92 na: Lipanj 02, 2008, 10:37:16 » |
|
zamisli napad toni ibra to sam prije i govorio nama treba jedno sidro u napadu pored ibre zato bi doveo tonia drogbu ili mozda etoa koji ce pospremat ove otpadke sa 3-4 metra a to nikad neces vidjet od ibre zato sto on igra povucenije i vise je na lijevom krilu nego u sesnestercu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 SEMPER FIDELIS
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #93 na: Lipanj 02, 2008, 11:20:42 » |
|
Gr?ku nitko je šljivi zato jer je svima jasno da ?e jako teško, ili prije nikako, svoj uspjeh ponoviti. Kad bi jedna takva, neatraktivna ekipa bila u stanju više puta osvojiti neko natjecanje njeni destruktivni i nezvjezdani igra?i brzo bi se pretvorili u legende, te privukli medijsku pozornost i sponzore. Cjelokuni današnji sport, pa tako i nogomet po?ivaju na jednoj jako jednostavnoj floskuli: SVIJET VOLI POBJEDNIKE...
Nebi se slozio da cijel danasnji nogomet pociva na pobijedama..mislim da pociva na pobijedama i atraktivnim igrama.pa svi su zavolili barcelonu u roku od 2 mjeseca kad su bili u formi(messi, ronaldinho i eto'o kad su bili u formi),a kako to da nitko nije zavolio tu grcku??nego svi pricaju ovako, onako..tako je i drugdje u svijetu, recimo u kosarci. san antonio-detroit je prosle sezone bio najslabije gledano finale ikad..zato sto ruzno igraju, a malo gledatelja odvlaci sponzore.e i da dodemo i do igraca. ciji ce se dres bolje prodavati, atraktivnog nogometasa(po igrama) c.ronalda ili neatraktivnog, recimo scholesa?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #94 na: Lipanj 02, 2008, 13:43:53 » |
|
TO?NO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #95 na: Lipanj 02, 2008, 13:45:17 » |
|
zamisli napad toni ibra to sam prije i govorio nama treba jedno sidro u napadu pored ibre zato bi doveo tonia drogbu ili mozda etoa koji ce pospremat ove otpadke sa 3-4 metra a to nikad neces vidjet od ibre zato sto on igra povucenije i vise je na lijevom krilu nego u sesnestercu
sasvim se slažem i nemam što pametno dodati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #96 na: Lipanj 02, 2008, 13:57:07 » |
|
ja ipak ovdje stajem na strnu interiste7 jer mislim da je sve rekao. ljudi obožavaju arsenal iako ne osvajaju ništa. meni je puno lijepše bilo gledat bilo koju arsenalovu utakmicu ove sezone nego neku našu. ako gledam kao obi?an gledatelj, stvarno njihova me igra impresionira dok gledanje interovih utakmica je dobro u zadnjih pola sata kada uzmu inicijativu i vladaju terenom. al opet inter je inter a arsenal arsenal 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #97 na: Lipanj 02, 2008, 13:58:43 » |
|
ok, ali se na kraju krajeva ipak igra za ( i zbog) nekih trofeja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #98 na: Lipanj 02, 2008, 14:07:32 » |
|
naravno
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #99 na: Lipanj 02, 2008, 15:17:44 » |
|
jasno da se igra zbog trofeja, ali ja sam htio reci kako je nogomet sve vise komercijala i da je uz osvajanje trofeja(ako zelis sponzore, a oni daju lovu) bitna i atraktivna igra. zivi dokaz je recimo kad real madrid nije htio kupiti ronaldinha jer je ruzan.znaci njima ni nije bio bitan rezultat, vec lova i sponzori.ja mislim da bas u tom smjeru ide nogomet samo sto je real ispred svih onda bio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|