|
Dexter
|
 |
« na: Travanj 27, 2008, 08:42:07 » |
|
Otvaram ovu temu, ne kojoj se, istinaBog, nema što puno za raspravljati, ali vide?i da mnogi od vas milansku nogometnu Scalu nazivaju "San Siro", umjesto pravim imenom "Giuseppe Meazza", nisam se mogao suzdržati.
Ime "San Siro" (jer se stadion nalazi u dijelu grada koji se tako zove, pa onda i takav naziv donekle drži vodu) uvriježeno je kod navija?a "tamne strane", te kod ve?ine nama poznatih (?itaj: HTV - ovih, OBN - ovih, itd.) sportskih novinara i komentatora, ?ije su redakcije ionako poznate kao bastioni navije?a AC Milana. Za to je, kod Hrvata, vjerojatno kriv Zvone Boban koji je, nakon što je na Maksimiru snogirao milicionera i tako postao nacionalni junak, dugo vremena igrao za "tamnu stranu". Na OBN - u se neki dan dogodio apsurd, gdje je sukomentator (onaj što misli da sjedi u kavani i da mu svaka rije? ujedno mora biti i nekakva dosjetka, odnosno šala i pošalica, a ?esto puta ispadne jadan, da ne kažem glup) ustvrdio da se stadion u stvari zove "San Siro", a da ga samo navija?i Intera vole zvati "Giuseppe Meazza".
I zato ovim putem apeliram na one koji "Giuseppe Meazzu" zovu "San Siro", a ima ih ovdje nekoliko (?ak i eminentnijih ?lanova) da ga zovu njegovim pravim imenom, jer je ?ovjek po kojemu se stadion zove itekako zaslužio da se njegovo ime stalno spominje. S druge strane, budite sigurni da bi oni drugi, kad bi se stadion zvao po nekoj od njihovih klupskih legendi, to ime stalno koristili, pa veliki dio svijeta nebi nikad ni saznao kako se zove dio grada na kojemu je isti smješten.
Hvala na razumijevanju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #1 na: Travanj 27, 2008, 11:29:12 » |
|
svakako imas pravo sto se toga tice, a ja nekad isto napisem san siro cisto zato sto mi je lakse, al odsad cu se potruditi da tako vise nebude.sto se tice komentatora..na to smo cini se davno svi navikli
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #2 na: Travanj 27, 2008, 12:27:30 » |
|
ja tako?er pišem san siro jer mi je kra?e i lakše, a iskreno neznam jel se piše giussepe ili giuseppe, nekada samo napišem meazza
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #3 na: Travanj 27, 2008, 13:32:39 » |
|
piše se Giuseppe a i ja govorim Meazza, mada je fonetski lakše Sa Siro pa zato ljudi izgovaraju tako.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Puppi
|
 |
« Odgovor #4 na: Travanj 27, 2008, 16:13:46 » |
|
ja uvijek govorim SAN SIRO
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #5 na: Listopad 18, 2008, 23:20:39 » |
|
poštoje najavljena gradnja novog stadiona i otvorenje 2012g. sigurno ?e se raspravljati i o imenu. Moja pretpostavka je da ?e Moratti vjerojatno inzistirati na: "Giacinto Faccheti"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ultras
|
 |
« Odgovor #6 na: Listopad 19, 2008, 08:31:16 » |
|
poštoje najavljena gradnja novog stadiona i otvorenje 2012g. sigurno ?e se raspravljati i o imenu. Moja pretpostavka je da ?e Moratti vjerojatno inzistirati na: "Giacinto Faccheti"
Vrlo lako bi mogao biti u pravu,i mislim da ce to Moratti napraviti u spomen njemu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #7 na: Listopad 19, 2008, 13:54:30 » |
|
Nek se zove javier zaneti nebi imo nis protiv 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ultras
|
 |
« Odgovor #8 na: Listopad 19, 2008, 14:22:21 » |
|
 Mozda jednog dana,ali veca je legenda "Giacinto Faccheti"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #9 na: Listopad 19, 2008, 14:37:35 » |
|
ne samo to, nego je Javier hvala bogu još živ a obi?no se imena objekata bilo koje vrste daju po onim velikim ljudima kojih više nema da ostane vje?no sje?anje na njih.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Interf@n
|
 |
« Odgovor #10 na: Listopad 19, 2008, 15:12:25 » |
|
Ime stadiona bi moglo biti Giacinto Facchetti ili možda Peppino Prisco?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #11 na: Listopad 25, 2008, 12:32:10 » |
|
Presidente je ve? najavio da ?e se stadion zvati po najve?em Interovom predjsedniku, njegovom ocu Angelu Morattiju. Ja bih ga nazavao po Peppinu Priscu!
Puno smo 90-tih gledali Bobana i Milan, a Božo je uvijek stadion zvao San Siro. Znam da ga milanisti tako zovu, a mi Meazza. Kad sam bio na turi po stadionu 2007. to nam je i vodi? rekao. Ali i dalje je ostalo u navici, pa ?esto pišem i govorim San Siro. Nekako je zvu?nije i lakše, ali nastojat ?u promijenit naviku.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #12 na: Listopad 26, 2008, 13:28:59 » |
|
e tour po stadionu bi htio! se može u svla?ionicu i na travnjak?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #13 na: Listopad 26, 2008, 14:28:27 » |
|
ja bi isto htio po svlacionicama i tako to..svaki kutak  fanatico mi je nesto spominjao o nekom veeelikom izletu..oce li bit sta od toga?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #14 na: Listopad 26, 2008, 14:42:02 » |
|
pri?ao sam sad u putu sa predsjednikom o tome i iskrsao je jedan problem u vezi "Appiano Gentilea". Naime Mourinho je uveo novi režima rada i vrijeme treninga objavljuje 24h prije tako da je teško mjesec dana i više ugovoriti posjet. Vidite i na slikama sa Interovih treninga da je puno manje publike na treninzima. Bilo je na pripremama zbilja previše ljudi i atmosfera kao na utakmicama i zbilja je teško tako raditi i uigravati takti?ke varijante i sve ostalo gdje je potreban mir i kocentracija.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #15 na: Listopad 26, 2008, 20:18:48 » |
|
Da, može se u svla?ionicu, ali na travnjak nismo išli, jer se ?istio od koncerta vasca Rossija ve?er prije. Ova moja slika na forumu jer iz svla?ionice Intera.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #16 na: Listopad 26, 2008, 22:58:33 » |
|
super slika..steta zbog mourinhovog rezima, oprostit cu mu ako osvojimo LP 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
valinho
|
 |
« Odgovor #17 na: Listopad 27, 2008, 17:35:55 » |
|
hehe 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #18 na: Rujan 07, 2009, 20:38:54 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
EL CUCHU 19
|
 |
« Odgovor #19 na: Rujan 07, 2009, 22:55:23 » |
|
prijedlog za ime stadiona: " ADNAN & HUSKE STADIUM" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
kalel
|
 |
« Odgovor #20 na: Rujan 07, 2009, 23:00:49 » |
|
Da, može se u svla?ionicu, ali na travnjak nismo išli, jer se ?istio od koncerta vasca Rossija ve?er prije. Ova moja slika na forumu jer iz svla?ionice Intera.
Haha, a ja mislio da je neko dobrovoljno darivanje krvi bilo u ?iru 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #21 na: Rujan 07, 2009, 23:02:29 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Forza
|
 |
« Odgovor #22 na: Rujan 09, 2009, 14:28:34 » |
|
appiano genitile - njemu dat guisepe meazza, a novi stadion ustupit novoj legendi Javieru Zanettiu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #23 na: Rujan 09, 2009, 16:02:22 » |
|
mislim da bi facchetti trebalo nazvat stadion, jer ipak zanetti je još živ, dok je ovaj umro, znamo da se živima ne dižu spomenici
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #24 na: Rujan 09, 2009, 18:23:08 » |
|
appiano genitile - njemu dat guisepe meazza, a novi stadion ustupit novoj legendi Javieru Zanettiu  Ve? ima ime: Sportski centar Angelo Moratti , a gotovo sam siguran da ?e ime novog stadiona biti Giacinto Facchetti, jer ?e Moratti na tome inzistirati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|