Eto,vratismo se s još jednog putovanja u zemlju
špageta i pizza ovaj puta neobavljena posla

,meni prvi put,...jedina sreća u nesreći je ta što smo se vijest o
odgodi cijelog kola serie A saznali nekih sat vremena prije Udina

,....mogu zamisliti da nam se to dogodilo negdje poslije
Brescie da smo išli u
Milano na tekmu,...mislim da bi stradala neke benzinskare,i opet bi se digići raspisali kako nama
Balkancima nije mjesto u njihovoj truloj tvorevini zvanoj
europska unija,..kao da se naš običan narod pitalo da li želimo u to sranje od unije

.Doduše ,skoro smo i imali mali
inčidente dok smo se okretali natrag prema domovini,....naime šta se desilo,naš se djed-šofer ufurao na bengu ,ali smjerom koji je zabranjen za autobuse i krenuo je u rikverc i djelomično zatvorio nekog uspaljenog iskompleksiranog
digića s tankim fitiljem koji je također ušao na bengu,i digić nas počasti srednjakom

,što je u nama nakon vijesti o dojavi odgode tekme izazvalo grande bijesare i iskočismo čoporativno iz busa i saspemo ga uvredama iz raznolikog spektra njihovog milozvučnog jezika

,što je najgore ,lik se ne gasi ,melje prema nama,ne gasi gubicu i trkelja iz sveg glasa,sad da li ima po broj
1. muda ili pod
2. nema mozgare ,

,to je već drugo pitanje ,
bit će da je ipak ovo pod 2,ali what ever ...ponosan sam na sve dečke koji su izdržali da mu netko ne opali
par edukativnih ćuški,jer poznavajući njih digiće za
5 minuta bi se tu sjatilo 10-ak karabinjera,tako bi netko od nas možda upoznao njihov
reštare....tako da je sve završilo u talijanskom stilu,...to sam vidio inače u Milanu na
Madonini,ono stanu si jedni nasuprot drugih na
5 metara i hebu si mater jedni drugima,...ono mi gledamo i ne vjerujemo,vrijeđaju se ,ali nitko se ne šora,

.Sad da se vratim ipak na početak,kako smo krenuli iz
Zagreba,ovaj puta na vrijeme,pogled u nebo nije govorio ništa pozitivno ,čak nam je na početku poslije Karlovca kišilo,ali se do
Rijeke smirilo ,kad su u bus ušli grande
expidizione Fiume pod vodstvom grande
Il Bilijarea,uglavnom atmosfera u busu super,sreli se stari drugovi sa nebrojenih putovanja u Italiju,pale su priče o starim tekmama,anegdotama kojih je hvala Bogu bilo u ovih
4-5 godina koliko organizirano putujemo u uglavnom
Milano i
Udine,ali eto prošle subote naših Fedela bilo je i u
Trstu,.....šteta što je ta tupava
Triestina čak na putu u
serie C,tako da
serie A nogometa ( u gradu koji smo nekad pohodili u potražnji za
Riflama na
Ponte rossu,-znat će stariji o čemu pričam) ,nažalost kako sad stvari stoje NEĆE BITI još godinama,....šteta ,blizu nam je ,a kako drugovi kažu ,imaju lijep stadionare ,moramo se samo nadat da će sijede glavešine koje sjede u vrhu serie A ponekad uključit moždane vijuge i koju tekmu ponekad prebacit u
Trst ,...jer za njega smo emotivno vezani

,....znate onu našu poznatu
"Trst je naš".I tako prođosmo Rijeku,uđosmo u zemlju koju
Bob Saap traži na globusu,pošto ima uskoro meč ( u kojem će naravno ispušit) s nekim od likova iz te zemlje, i gdje su duga svjetla zabranjena iz poznatih razloga,smetaš vozaču u Austriji,Italiji ,Mađarskoj ili Hrvatskoj ovisi u kojem smjeru ti gleda auto

.Nagovještaj da če krenut po zlu dogodio se u mjestu
Kozina,gdje se djed -šofer malo zanio ,pa skoro prošo kroz crveno,pa nagazio nožetinom na kočnicu ,...i nastala je kolateralna žrtva,grande naresci našeg druga
Istvana(specijaliteti slavonskog porijeklakulenare,kulenova seka,rasule se po podu ko djubre po oranju)..Pogledasmo na pod i u nevjerici
grande Billy promrmlja kroz bradu
"Katastrofare,ovo nije dobar znak",...da bude gore ,ista stvar se dogodila i
10-ak minuta poslije,a definitivna potvrda loše sreće dogodila se nekih sat vremena kasnije kad saznasmo onu tragičnu vijestInače ,atmosfera u busu dodatno je bila zagrijana pokušajima
seczione pivare da vrate nekadašnji sjaj ,hate i drugovi ,svojski su se trudili da vrate svoje mjesto ,ali po meni prošli su su kao što bi prošao
Usain Bolt u utci na
42.195 metara -odnosno maratonu,grande početak,a onda kako je vrijeme teklo,zvijezda se ugasila,

,
seczione cognacare Fiume ,prebacila se ovaj put na
Whisky,
seczione bambusare ,grande
Bonzare i ja ,ponašali smo se kao
Clarence Slowdorf-Seedorf na terenu-laganini ,ovom prilikom pozdravljam i naše drugove iz seczione
ghemištare radicale,grande
Swena-Herbalife-a koji je imao neki grande
seminare i
Hercega koji su ipak puno falili,.....Vrhunac svega je bio kad je
djed-šofer u bijesu ,valjda zbog propalog dijela dnevnice

,dok smo bili na nekoj bengi bacio naše čaše u smeće,...ali puno mu ne zamjeram ,ionako nikom nije više bilo do
ića i pića.Inače ,bus se
lomio od smijeha cijelim putem jer nas je
hateov drug oduševljavao oponašanjem primitivčine mamića i onom njegovom znamenitim
"Ti si jedno mučko djubre " i sl.....Sad ću reć svoje osobno mišljenje o slučaju odgode ,a to je da se po meni kolo nije trebalo odgađati,nije ni isti rang natjecanja ,trebalo su prije početka tekmi pustit minutu šutnje i to je to , ipak je to natjecanje u kojem su svojedobno briljirali
milan i juBe

,šalu na stranu,mislim da je odluka donešena možda i zbog toga što je pokojni
Morosini 
,bio i član Talijanske repke u mlađim kategorijama,ili dijelom i zbog tragične sudbine spomenutog,nesretni PierMario Morosini nije imao oba roditelja,brat invalid je počinio samoubojstvo ,a i sestra mu je teško bolesna.Dobra je vijest jedino u svemu tome što su iz
Udinesea u nedjelju objavili da će nastaviti brinuti o
Morosinijevoj bolesnoj sestri.Pitanje je sad da li bi moralne vertikale serie A donijele istu odluku o odgodi kola da se to ne daj Bože dogodilo nekome tko ima istu boju kože kao
Samuel Eto'o ili
Suljo Muntari,..sve se bojim

,poznavajući njihov stav prema ljudima druge boje kože.Šteta zbog svega,inaču u busu sam ponio i transparent pozdrava prijateljima grande
Adnanu i Gjoki-od drugova, koji smo razvili već prije na
Meazzi ,brine me izostanak
Adnana sa foruma,

,uzeo sam i
Makedonski dres za fotku s
grande Billy-em ,u čast našeg druga
Gjoke i dragog Makedonskog naroda koji je u tuzi zbog ubojstva pet njihovih sunarodnjaka,nadam se da će naći ubojice i da neće biti iz redova drugog naroda ,jer dosta je ratova u ovom našem napaćenom dijelu
Evrope.Eto,toliko od mene,žao mi je što nisam mogao pisati o tekmi,zapravo ,onom po što smo išli ,a to je grande
Di Natale sa hattrickom,
Milito sa
2 komada,i našom ukupnom pobjedom
3:4

,...tako da se može u nedjelju u
Gazetti kočoperiti naslov ,kao što bi rekao grande
Zvonko Mihajlovski :
"Lepa fudbalska slika na stadionu Friuli" Do slijedećeg puta pozdrav : Vaš Elcuchu 19