|
ante
|
 |
« na: Lipanj 28, 2009, 22:49:18 » |
|
Naslov sve govori....dakle po mnogima ovdije ?im igra? zagazi u 30-tu je star, treba u penziju, pa što vi mislite s koliko godina je igra? dao sve što je mogao. Po meni 33-34 godine, nikako više od toga, ?ast izuzecima. Eto ponukan smiješnim natpisima da igra?i sa 31 godinom su prestari i fali im motiva otvorio sam ovu "raspravu". Ja ne vidim ništa loše dovesti jednog igra?a, afirmiranog, profesionalca, za kojeg se zna da ?e odradit svoj posao kako treba, poslužit ?e 2-3 sezone i dovi?enja. Kad se potegne to pitanje ve?ina je protiv, žele mlade igra?e, ali opet žele LP. Gdje je tu logika? Mislim da je rije? Arsenal dobar primjer svima koji "Wengerovski" razmišljaju.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Oujak 10, 2011, 19:57:15 od fanatico »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #1 na: Lipanj 28, 2009, 22:50:57 » |
|
Slažem se s tobom,i ja mislim da je igra? tek prestar sa 35 godina,ali ni to nije negdje slu?aj kao sa našim Capitanom.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Il Trattore
|
 |
« Odgovor #2 na: Lipanj 28, 2009, 22:54:46 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 SEMPER FIDELIS
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #3 na: Lipanj 28, 2009, 22:55:18 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #4 na: Lipanj 28, 2009, 23:11:56 » |
|
Teško je to re?i...zavisi od igra?a do igra?a.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #5 na: Lipanj 28, 2009, 23:39:40 » |
|
Da je njih vecina kao Zanetti mnoge bi volio vidjeti u iNteru mnogo je prica o tome sve zavisi kakav je to igrac ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Il Trattore
|
 |
« Odgovor #6 na: Lipanj 29, 2009, 00:18:13 » |
|
po meni 30-te su na najbolje godine samo sto kod igraca dodje do zasicenje i onda vise nemaju sta dokazivat dok sa 20 zelis da zaradis velike pare da osvajas trofeje da se dokazujes
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 SEMPER FIDELIS
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #7 na: Lipanj 29, 2009, 00:24:06 » |
|
Prijelaz iz 20tih u 30te su najbolje godine za igraca, to je negdje znanstveno dokazano, jer je razvoj muskarca zavrsen i on je na vrhuncu! Samo zavisi, kao sto su neki ovdje rekli, koliko taj igrac zeli raditi u tom dobu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
nerazzurro4ever
|
 |
« Odgovor #8 na: Lipanj 29, 2009, 05:19:26 » |
|
sve ovisi od igra?a do igra?a ali izme?u 33-35 je gotov
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Dexter
|
 |
« Odgovor #9 na: Lipanj 29, 2009, 09:00:46 » |
|
Postoji nekakva teorija koja po pozicijama dobno odre?uje vrhunac forme. Danas ima stotinu primjera koji istu ruše, ali okvirno bi se neke vrijednosti možda ipak mogle uzet u obzir.
Vrhunac karijere golmanima po njoj se smatra izme?u 30. i 35. godine. Obrambeni igra?i su na vrhu od 29 pa do 33 godine. Vezni izme?u 28 i 31 godine, dok za napada?e vrijedi nekavih 27 do 30 godina.
U današnje vrijeme se itekako vidi da ova teorija više ne drži vodu. Zbog uznapredovale medicine i uvjeta rada dobna granica se sve više pomi?e, pa tako jedan Pippo Inzaghi u svojoj 36 - toj godini buši mreže kao da je desetak godina mla?i, A Javier Zanetti tako?er u 36 - toj. redovito pretr?ava više od 10, ili 15 godina mla?ih igra?a. Nekad su ovakvi slu?ajevi bili iznimke, a danas je sve više igra?a koji u tridesetim godinama daju sezone života. Zato je potpuno deplasirano tvrditi da je igra? koji je zagazio u tridesete svršen slu?aj. O nekakvoj nižoj cijeni na tržištu nogu eventualno bi se dalo pri?at, ali o egzaktnom kraju karijere nikako.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|