Svibanj 25, 2012, 01:02:16 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobro dosli na Interusrcu.com forum

Stranica   Forum   Inter TV Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Hrvati u Interu  (Posjeta: 815 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marko_Sibenik
Super clan

« na: Travanj 01, 2009, 19:39:21 »

evo otvaram ovu temu,jer gledajuci kroz povijest dosta je hrvata prodefiliralo kroz neazzurre.. pocevsi od najranijih dana Interove povijesti do danasnjeg modernog Intera...pa krenimo redom..

stanoviti Antonio Blasevich ,mozemo reci ,pa i pionir od hrvata u Interu igrao od 1928-1931... osvojio scudetto 1930 godine,96 nastupa-41 gol...tada se klub jos zvao Ambrosiana.. rodjen u splitu,ali po nacionalnosti talijan... od tih starijih koji su igrali za pretecu modernog intera,ambrosianu jos se spominju Mario Busich,Bruno Kazianka,Bruno Vale,Marcello Mihalic i dr..

od modernijih tu su Darijo Simic,Srebrenko Posavec,Ivica Olic koji nije sluzbeno registriran od strane intera...
Evidentirano

Puppi
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #1 na: Travanj 01, 2009, 22:13:41 »

nisam znao da je olic bio u interu Huh?
Evidentirano

fanatico
Administrator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #2 na: Travanj 01, 2009, 22:15:58 »

a Posavec?  Huh?
Evidentirano

Antonio
Super clan

« Odgovor #3 na: Travanj 01, 2009, 22:41:06 »

Ja sam svojevremeno radio dublje istraživanje tko je od naših igrao u Interu, i došao do ?injenice ( ja bar mislim da je to?na ) da je jedini Hrvat bio Dario Šimi?, svi ostali su deklarirani kao ?esi, Poljaci, Talijani ili nešto drugo. Nažalost, mislim da je to malo poražavaju?e za nas navija?e iz Hrvatske
Evidentirano
Marko_Sibenik
Super clan

« Odgovor #4 na: Travanj 02, 2009, 16:42:28 »

slabi ste poznavatelji interove povijesti ako ne znate da je svojedobno olic bija u interu... Grin Grin  da, nas Ivica je ka talentirani mladac dosa iz slav.broda u milano..cini mi se sezona 1997-1998... ali,naravno tad u konkurenciji ronalda,ventole,vieria nije dobija advekatnu sansu  te je osa u berlinsku herthu di se nije proslavia... dada,i nas srebrenko posavec je bija u interu ka jos u nizu talentiranih mladaca,ali nije uspija...

Ja sam svojevremeno radio dublje istraživanje tko je od naših igrao u Interu, i došao do ?injenice ( ja bar mislim da je to?na ) da je jedini Hrvat bio Dario Šimi?, svi ostali su deklarirani kao ?esi, Poljaci, Talijani ili nešto drugo. Nažalost, mislim da je to malo poražavaju?e za nas navija?e iz Hrvatske

da,bili su deklarirani jer tada nije postojala hrvatska ka drzava,vec kraljevina jugoslavija i sl, jer tada 1920-? ni inter se nije zva inter ,vec ambrosiana.. normalano da im nije bilo priznato da su  hrvati ,jer hr nije formalno  ni postojala !!!
Evidentirano

Dexter
Moderator
Super clan

« Odgovor #5 na: Travanj 02, 2009, 22:37:02 »

slabi ste poznavatelji interove povijesti ako ne znate da je svojedobno olic bija u interu... Grin Grin  da, nas Ivica je ka talentirani mladac dosa iz slav.broda u milano..cini mi se sezona 1997-1998... ali,naravno tad u konkurenciji ronalda,ventole,vieria nije dobija advekatnu sansu  te je osa u berlinsku herthu di se nije proslavia... dada,i nas srebrenko posavec je bija u interu ka jos u nizu talentiranih mladaca,ali nije uspija...

da,bili su deklarirani jer tada nije postojala hrvatska ka drzava,vec kraljevina jugoslavija i sl, jer tada 1920-? ni inter se nije zva inter ,vec ambrosiana.. normalano da im nije bilo priznato da su  hrvati ,jer hr nije formalno  ni postojala !!!

Oprosti, ali ti ovdje mijeÅ¡aÅ¡ kruÅ¡ke i jabuke. Nacionalnost - Hrvat  i državna pripadnost - državljanin R. Hrvatske nisu ista stvar. Ako su se ti ljudi deklarirali kao ?esi, Poljaci, Talijani onda je sasvim razvidno da po nacionalnosti nisu bili Hrvati.
Ukoliko se netko deklarira kao pripadnik odre?enog naroda to samoodre?ivanje ne vrijedi mu manje zato što nema svoju državu. Država u kojoj smo svi mi živjeli zvala se Jugoslavija, ali sam se ja svejedno uvijek deklarirao kao Hrvat bez obzira na to što samostalna Hrvatska tad nije postojala. Kurdi isto tako nemaju svoju državu, ali su svejedno Kurdi. Palestinci i Baski tako?er.
Oprosti na ovoj maloj prodici, ne mislim ti popovati, nego samo pokušavam izvesti nekakve logi?ne zaklju?ke.
Evidentirano

Antonio
Super clan

« Odgovor #6 na: Travanj 03, 2009, 08:47:45 »

Prijatelji, stavite nešto na forum ako stvarno imate podataka o kojem Hrvatu osim Šimi?a. Ja nažalost za druge ne znam
Evidentirano
interista7
Super clan

« Odgovor #7 na: Travanj 03, 2009, 09:56:47 »

govorite o hrvatima u interu, a niste spomenuli jednoga, koji je uz darija simica igrao i za inter i bbilan?Huh??
drazen brncic.
http://it.wikipedia.org/wiki/Dra%C5%BEen_Brn%C4%8Di%C4%87
Evidentirano
Puppi
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #8 na: Travanj 03, 2009, 10:23:59 »

pa niti jednu utakmicu nije odigrao za inter...
barem tako pise na linku koji si ostavio
Evidentirano

interista7
Super clan

« Odgovor #9 na: Travanj 03, 2009, 10:53:22 »

pa niti jednu utakmicu nije odigrao za inter...
barem tako pise na linku koji si ostavio
oprosti mi, zaboravio sam staviti sve zive smajlice.
hehe
al cuj, bio je u oba milanska kluba, ma kolko god onaj drugi losiji bio.
Evidentirano
Puppi
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #10 na: Travanj 03, 2009, 11:24:14 »

aha...ja iskreno nikad cuo za njega Cheesy
Evidentirano

ante
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #11 na: Travanj 03, 2009, 19:25:06 »

nisam znao da je oli? bio u interu?!?!?!?!
a sada bih jednostavno **** da vidim jednog hrvata u našem dresu, nedavno sam preklinjao kranj?ara da ustupi moje rije?i luki modri?u: a to su: Niko molim te reci Luki da pre?e u Inter, mora molim te!!!
ali naravno ne treba zaboraviti da zlatan predstavlja zapravo 3 nacije u našem dresu
Evidentirano

interista7
Super clan

« Odgovor #12 na: Travanj 03, 2009, 23:43:49 »

nisam znao da je oli? bio u interu?!?!?!?!
a sada bih jednostavno **** da vidim jednog hrvata u našem dresu, nedavno sam preklinjao kranj?ara da ustupi moje rije?i luki modri?u: a to su: Niko molim te reci Luki da pre?e u Inter, mora molim te!!!
ali naravno ne treba zaboraviti da zlatan predstavlja zapravo 3 nacije u našem dresu
zasto nisi niku pito??he Grin Grin
Evidentirano
ante
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #13 na: Travanj 04, 2009, 00:39:54 »

pa iskreno sprdo me, rekao mi je pa šta ti nije stankovi? dovoljan? i trgo se od smijeha
Evidentirano

nraguz
Moderator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #14 na: Travanj 04, 2009, 15:43:08 »

evo otvaram ovu temu,jer gledajuci kroz povijest dosta je hrvata prodefiliralo kroz neazzurre.. pocevsi od najranijih dana Interove povijesti do danasnjeg modernog Intera...pa krenimo redom..

stanoviti Antonio Blasevich ,mozemo reci ,pa i pionir od hrvata u Interu igrao od 1928-1931... osvojio scudetto 1930 godine,96 nastupa-41 gol...tada se klub jos zvao Ambrosiana.. rodjen u splitu,ali po nacionalnosti talijan... od tih starijih koji su igrali za pretecu modernog intera,ambrosianu jos se spominju Mario Busich,Bruno Kazianka,Bruno Vale,Marcello Mihalic i dr..

od modernijih tu su Darijo Simic,Srebrenko Posavec,Ivica Olic koji nije sluzbeno registriran od strane intera...

Kakav Posavec? Za Olembea znam, bio je na probi 97. dok je bio u Marsoniji, ali nije prošao. No za Posaveca nisam znao.
Evidentirano

Milano siamo noi!
Marko_Sibenik
Super clan

« Odgovor #15 na: Travanj 04, 2009, 16:12:07 »

srebrenko posavec...u mladjim danima (prije 6-7 g) najveci talent u hr,skauti intera ga "uzeli pod svoje" ,bija u klubu,al nijednu sluzbenu tekmu nije odigra.... sad mu se trag gubi u slaven belupu....
Evidentirano

interista7
Super clan

« Odgovor #16 na: Travanj 04, 2009, 17:39:06 »

evo naso sam nesto o posavecu.
http://www.sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=2934
Evidentirano
nraguz
Moderator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #17 na: Travanj 14, 2009, 12:44:17 »

Da, da, ja sam vam govorio o Brncicu. Bio je prije 7-8 godina i bio je jednim od slucajeva za prebijanje love (kada je Inter Milanu slao igrace - Pirlo, Seedorf, Brocchi, Brncic, Simic, Ganz, Pancaro...) tako da je otisao u Milan.

A ima igraca iz povijesti koji se vode pod Jugoslavijom, a siguran sam da ima Hrvata.

Od onih registriranih Hrvata su samo Antonio Blasevich iz Splita i Dario Simic (Brncic nije jer nije nastupio niti jednom). Olic i Posavec su bili samo na probi.

Kao Jugoslaveni se vode sljedeci: Mario Busic (Split), Vladimir Jugovic, Bruno Kazianka (Pula), Silvano Martina (Sarajevo), Marcello Mihalic (Rijeka), Orlando Sain (Pula), Bruno Vale (Rijeka) i Bruno Zago (Capodistria?).

Dalo bi se zakljucit da su Busic i Mihalic sigurno Hrvati. Kazianka, Martina i Sain bi takodjer mogli bit, dok su Vale i Zago vjerojatno bili Talijani. Za Jugovica je jasno.
Evidentirano

Milano siamo noi!
interista7
Super clan

« Odgovor #18 na: Travanj 15, 2009, 00:16:18 »

Da, da, ja sam vam govorio o Brncicu. Bio je prije 7-8 godina i bio je jednim od slucajeva za prebijanje love (kada je Inter Milanu slao igrace - Pirlo, Seedorf, Brocchi, Brncic, Simic, Ganz, Pancaro...) tako da je otisao u Milan.

A ima igraca iz povijesti koji se vode pod Jugoslavijom, a siguran sam da ima Hrvata.

Od onih registriranih Hrvata su samo Antonio Blasevich iz Splita i Dario Simic (Brncic nije jer nije nastupio niti jednom). Olic i Posavec su bili samo na probi.
neznam zasto brncic nije Hrvat?
svugdje se vodi kao Hrvat, a kad bi se tako gledalo ispalo bi da ni pola HNL-a nisu hrvatski igraci.
Brncic je roden u Zg-u, i nigdje nisam nasao podatak koji bi dokazao suprotno.
Evidentirano
nraguz
Moderator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #19 na: Travanj 15, 2009, 07:20:43 »

Nije uopce to u pitanju. Naime, Brncica uopce ne postoji u Interovom popisu igraca. Provjerio sam na archivio.inter.it, pa i u knjigama.
Evidentirano

Milano siamo noi!
interista7
Super clan

« Odgovor #20 na: Travanj 15, 2009, 13:54:40 »

Nije uopce to u pitanju. Naime, Brncica uopce ne postoji u Interovom popisu igraca. Provjerio sam na archivio.inter.it, pa i u knjigama.
zato sto nema nijedan upisan nastup, odma cim je dosao je isao na posudbu u drugu ligu, mislim u vicenzu.
Evidentirano
nraguz
Moderator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #21 na: Travanj 15, 2009, 14:17:05 »

Istina, ali sam nasao neke igrace jucer kojima pise: 0 nastupa, 0 golova. No to su igraci koji su vjerovatno bili na klupi, a nisu omirisali travnjak ili su nasi sadasnji juniori.
Evidentirano

Milano siamo noi!
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!