|
nraguz
|
 |
« na: Oujak 19, 2009, 09:50:15 » |
|
Evo da zavrsim s velikanima momcadi koja je zasluzila naslov i svima njima je onaj 14. posvecen! S njenim trenerom.
Takvog gospodina na klupi nismo nikada imali! Covjek dostojan u pobjedi i u porazu. Nikad mu netko drugi nije bio kriv. Nikad nije pljuvao po drugima, a imao je puno, puno razloga. Zato je kada u Torinu 26.4.1998. nije sudjen cisti penal Iuliana na Ronaldu, a u sljedecem napadu Ceccarini svira penal za Juve citav medijski svijet reagirao: "Ako je gospodin kao sto je Gigi Simoni uletio u teren onako bijesan, onda u nasem nogometu nesto stvarno nije u redu."
Gigi je dakle stvorio po meni najbolju momcad Europe, jer scudetto je objektivno bio nas i samo su nas suci te godine sprijecili, a osvojen je Kup UEFA. Misljenja sam da smo sudjelovali u Ligi prvaka te godine da bi ona bila nasa, ili bismo bili bar u finalu. K tome, igrali smo lijep nogomet: Pagliuca; Zanetti, Fresi, Bergomi, West; Simeone, Winter, Moriero, Cauet; Djorkaeff, Ronaldo. Jos su tu bili Galante, Colonnese, Sartor, Berti, Paulo Sousa, Ze Elias, Recoba, Ganz, Kanu, Zamorano od onih kojih se ja sjecam da su igrali bar nesto.
U sljedecoj sezoni je doveden Baggio i prosli smo prvi krug Lige prvaka nakon Baggiovog knockouta Reala, ali u prvenstvu nije islo bas najbolje i nestrpljivi Moratti je u prosincu pokazao izlaz Gigiju i doveo onog debila Lucescua. Zaredali su samo neuspjesi, i trebalo je cekati 4 godine i Cupera dok se nismo snasli i vratili u borbu za trofeje.
Jedini put kad se Massimo Moratti otvoreno pokajao: "Napravio sam ogromnu pogresku davsi ostkaz Simoniju." To nije rekao ni za Carlosa.
Gigi za mene ostaje najdrazi trener Intera ikad, a ta momcad najbolja. Svoj dignitet potvdjuje i danas kao analiticar na Rai-u kada u emisijama samo ima rijeci hvale za nas klub i Morattija. Naravno, kada Moratti gostuje nikada ne zaboravlja uputiti lijepe rijeci nasem bivsem treneru.
Jedino je jucer (tako sam se i sjetio napravit temu) popljuvao Mourinha: "Pise se da Mourinho ide u Real? Boze daj, jer takav nam karakter ne treba, svi bismo se odmorili. On ne postuje nikog osim sebe, odnos prema kolegama kao Berretti i Ranieriju je nedopustiv. Neka ne zaboravi da je u zemlji koja je 4 puta bila nogometni prvak svijeta i mora imati postovanje."
|