|
Dexter
|
 |
« na: Veljaa 09, 2009, 19:59:06 » |
|
Posljednji pravi, recimo cjeloviti nogometaš koji je kroz karijeru mogao igrati na svim pozicijama. Pa kad promislim ?ini mi se da je na gotovo svima i igrao.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #1 na: Veljaa 09, 2009, 21:28:39 » |
|
Matthäus je ro?en u Erlangen, Bavaria. Rano u svojoj karijeri, on je igrao u midfield, prije nego što komutiranje ?ista? za poziciju u njegovoj 30s.
Matthäus je proveo njegov ranih dana svira u omladinska mom?ad NK Herzogenaurach, mali grad u Bavarskoj [1].
Matthäus je zapo?eo svoju profesionalnu karijeru u 1979 sa Borussia Mönchengladbach od Bundesliga, za koga je igrao do 1984. U inozemstvo, on je osvojio euro 80 i tako?er igrao dvije utakmice na Svjetskom kupu 1982, gdje je Zapadna Njema?ka dostigla kona?na, gubljenje u Italiju 3-1.
On je tada igrao za Bayern München 1984-88, dvaput osvajanje Bundesliga i DFB-Pokal. Oni tako?er dosegao kona?an Europskog kupa u 1987, vode?i 1-0 za ve?inu The Game do prije dvije kasno ciljeva dade FC Porto je pobijediti.
Do sada sam imala redovite mjesto u Reprezentacija za 1986 World Cup, scoring pobjednika u krugu od 16 Maroko. Na kraju, bez obzira na njegov znatan play-making sposobnosti, on je dodijeljena mark's Argentina Diego Maradona. Zapadna Njema?ka izgubili drugu uzastopnu World Cup kona?ni 3-2.
Na Euro 88, Matthäus je kapetan mom?adi osvojila bod i jedan penal protiv Nizozemske (eventualnog pobjednika) u polu-kona?ni dati njegov tim jedan 1-0 olovo, ali Ronald Koeman izjedna?iti rezultat je kazna, a zatim Marco van Basten slajdova u dobitnoj cilj u završnoj minuta.
Bayern saigra? Matthäus i Andreas Brehm potpisala sa Inter Milan u Serie A u 1988, osvojila Scudetto in 1989 tijekom prve sezone, i talijanska Supercup toj godini zapravo sve Njegov uspjeh u neposrednoj Serie A bio je prethodnik na reprezentacije koji je kona?no uspio da pobjedi na 1990 World Cup održati u Italiji. Šest od West Germany's odjeljenje i tamo igrao profesionalno igrao Matthäus Svjetskog kupa najviše Inter's home igre na Stadio San Siro. Zapadna Njema?ka je bila najbolja ekipa turnira i jedan od rijetkih na izabrao jedan napadaju?ih stil igre; Matthäus vodio njegov vod iz midfield osobno i osvojila bod ?etiri ciljeve, uklju?uju?i i dva protiv Jugoslavije. Zapadna Njema?ka dostigla svoj tre?i uzastopni kona?na verzija, koja je bila Rematch protiv Argentine Maradona vodio i ovaj put Matthäus i njegova ekipa pojavila pobjedni?ki Brehm obra?aju?i 1-0 hvala na 85 'kazna. Kao kapetan, Matthäus je imao ?ast dizanje Svjetskog kupa kona?na nedugo prije Njema?ki okupljanje u 1990. Oba (West) Njema?ki tim i države ostao isti kada se pridružili Nijemci Istoku.
Matthäus je nastavio uživati u daljnji uspjeh sa Inter, osvajanje UEFA Cup 1991 i zove se FIFA World Player of the Year. Vra?aju?i se Bayern Munich in 1992, on je osvojio ?etiri naslova Bundesliga, dva DFB-Pokals, drugi Kup UEFA i postignut drugog Europskog kupa kona?na u 1999.
Bio je povrije?en i ne možete sudjelovati u Eurima 92, ako reunified Njema?ka je kona?na, ali izgubio 2-0 u Dansku iznena?enje. Na Svjetskom kupu 1994 Doma?in SAD-u, ja kapetan ekipe, ali sada djelovao kao ?ista?. On je jedan penal osvojila bod u ?etvrt-finale, koji je bio i njegov record-vezanje 21. utakmicu, ali su Bugari osvojila bod dvaput u tri minute da se uznemirila da branim prvaci. USA'94 se o?ekivalo da ?e njegov posljednji turnir, iako on nije službeno povu?i iz me?unarodnih play. Matthäus je nakon toga nije pozvao za nacionalni tim, zahvaljuju?i feuding sa uzastopni Jürgen Klinsmann kapetan i trener Berti Vogts. U njegovoj odsutnosti Njema?ka osvojila Euro 96 koji je bio doma?in Engleskoj. Matthäus bodovanje na jedanaesterac protiv Bugarske u ?etvrtfinale 10. srpnja igra na stadionu divovi. Bugarska ?e se vratiti za uznemirila pobijediti u utakmici.
Za?udo, bio sam pozvao za 1998 World Cup, kao zamjena za ozlijedio minolovac Matthias Sammer. Bio je na klupu za pobjedu Njema?ke nad SAD-a, ali je došao kao zamjena protiv Jugoslavije i pomogli timu za 2-2 privu?i i postavljanje novih rekord za nastupe u Svjetskom kupu sa 22. On je igrao u svim ostatak Njema?ke utakmice Hrvatska pokucao dok ih u ?etvrt, uzimaju?i njegov ukupno do 25.
Jedino velike ?asti koji circumvents Matthäus, na natjecanjima u kojima je igrao, bio je UEFA Champions League. Slavno, do?e u roku od 2 minuta branje gore pobjednici 'medalja u 1999, samo se nada da njegovi dashed by Manchester United, koji je osvojila bod dvije posljednji trenutak ciljeva u kona?nom nakon što je bio zamijenjen u 86. minuti, dok je tim igrati je još uvijek vode?i 1-0. Kada se dvije ekipe išli skupljati njihove medalje Matthäus uklonjena njegova trka?a-gore medalju neposredno nakon što su ga dobili - to je bio drugi put je bio na strani gubimo u kona?nom pod sli?nim okolnostima u 1987 kona?nog, Bayern je bio vode?i 1-0 ve?ina The Game do prije dvije kasno ciljeva dade FC Porto je pobijediti. Nakon Matthäus u mirovini, Bayern ?e osvojiti Ligu prvaka u 2001, a kasnije te godine u Interkontinental kupa svoju posljednju službenu utakmicu za Bayern u Münchenu se odvijao na 8. ožujka 2000 i bio je utakmicu Lige prvaka protiv Real Madrida, koja je pobijedila Bayern 4 -- 1.
Tokom sezone 1999-2000 Bayern Matthäus premještena iz tima za MetroStars of Major League Soccer u SAD-u. Igrao je u SAD od ožujka do rujna 2000 i penzionisan iz profesionalnog nogometa nakon toga. On je osvojila bod bez ciljeva tijekom svoje vrijeme u MLS, a bio je u velikoj mjeri smatrati razo?aranje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #2 na: Veljaa 09, 2009, 21:56:03 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #3 na: Veljaa 10, 2009, 15:36:42 » |
|
Posljednji pravi, recimo cjeloviti nogometaš koji je kroz karijeru mogao igrati na svim pozicijama. Pa kad promislim ?ini mi se da je na gotovo svima i igrao.
zanetti isto 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #4 na: Veljaa 10, 2009, 15:55:43 » |
|
Lotar je jedan od najve?ih svjetskih igra?a pa samim tim možemo biti sretni da je igrao kod nas. Dosta ?esto navrati u klub i pokazuje da mu je Inter ostao u srcu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #5 na: Oujak 06, 2009, 09:54:30 » |
|
Vec sam napisao u temi Djorkaeffa da je Lothar bio jedina prava 10 (poluspica) koju smo ikad imali!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #6 na: Oujak 08, 2009, 01:41:42 » |
|
Nikad necu zaboravit tugu 1998 na njegovom licu kad je Bayern izgubio finale lige prvaka kad su cugani dali 2 gola za 3 minute Stvarno mi ga bilo zao ....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #7 na: Oujak 09, 2009, 11:47:12 » |
|
Da, a on izaso iz igre negdje u 84. ako se ne varam.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
EL CUCHU 19
|
 |
« Odgovor #8 na: Oujak 09, 2009, 12:05:15 » |
|
Ali treba naglasiti da je PORAZE ,poslije pretvarao u POBJEDE,sjetite se svjetskog u Meksiku 1986-e, i poraza od Argentine 3:2,...poslije 4 godine PRVACI SVIJETA,..u glavnoj ulozi,Lothar,Klinsi i Brehme-strijelac penala,...i to sve de?ki iz kojeg kluba?  ...naravno iz I N T E R A  ,...,uz to veliki je INTERISTA,vidjelo se to i na proslavi 100 godišnjice voljenog nam kluba,...i zato LOTHAR za Tebe samo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #9 na: Oujak 09, 2009, 15:01:05 » |
|
Lothar je nasa i Bayernova legenda, naklon do poda.
Da, Brehme je zabio penal koji nije bio! Sve su napravili Talijani kako Maradona ne bi osvojio jos jedno svjetsko... Bilo im je prisjelo kada je stadion u Napoliju u polufinalu navijao za Argentinu protiv Italije, jos nevidjeno u povijesti bilo kojeg sporta. Ja sam radio za Napuljsku tvrtku (MSC Cruises) i pricao s puno njih. Maradona je u Napoliju Bog, mnogo ih je o njemu pricalo sa suzama u ocima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #10 na: Oujak 09, 2009, 15:42:18 » |
|
dogodilo se u Zagrebu mjesec dana prije. Igrala je Jugoslavija pripremnu utakmicu za to Svjestsko prvenstvo protiv Nizozemske u Zagrebu i cijeli Maksimir je navijao za goste jer su ve? po?ela politi?ka previranja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
EL CUCHU 19
|
 |
« Odgovor #11 na: Oujak 09, 2009, 16:08:26 » |
|
Lothar je nasa i Bayernova legenda, naklon do poda.
Da, Brehme je zabio penal koji nije bio! Sve su napravili Talijani kako Maradona ne bi osvojio jos jedno svjetsko... Bilo im je prisjelo kada je stadion u Napoliju u polufinalu navijao za Argentinu protiv Italije, jos nevidjeno u povijesti bilo kojeg sporta. Ja sam radio za Napuljsku tvrtku (MSC Cruises) i pricao s puno njih. Maradona je u Napoliju Bog, mnogo ih je o njemu pricalo sa suzama u ocima.
Da,Klinsi je bio majstor za past u šesnaest,ko Pippo danas...,što se ti?e Argentine nije mi puno žao,zato što se zna kako su prošli Engleze 86-godine(Božja ruka),a Švabe su si sami krivi što su izgubili 86-e,nakon 2:0 za Argentinu,došli u pet minuta na 2:2, i umjesto da ?ekaju produžetke .i dobiju ih ,oni u juriš,...i Diego ih kazni ,duga lopta na Buruchagu,Briegel kasni i Argentina slavi....
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Oujak 09, 2009, 16:19:52 od EL CUCHU 19 »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #12 na: Oujak 09, 2009, 18:05:23 » |
|
Da, a on izaso iz igre negdje u 84. ako se ne varam.
Moguce je ne sjecam se bas svih detalja ali vjerovatno si u pravu al bilo mi ga zao...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #13 na: Oujak 10, 2009, 08:49:23 » |
|
dogodilo se u Zagrebu mjesec dana prije. Igrala je Jugoslavija pripremnu utakmicu za to Svjestsko prvenstvo protiv Nizozemske u Zagrebu i cijeli Maksimir je navijao za goste jer su ve? po?ela politi?ka previranja.
Tako je, imas pravo sjecam se te utakmice!! 0:2?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|