|
il Principe
|
 |
« Odgovor #150 na: Sijeanj 24, 2010, 16:52:42 » |
|
E tu se ne slažem i nikad se ne?u složiti. Prodali smo ga i zaradili a onda se ponašao i ponaša kako se ponaša. adriano je ?ista izdaja i nema veze jedno s drugim.
adriano ?e za mene bit izdajnik jedino ako ikad više bude igra profesionalni nogomet van brazila. dok se to ne dogodi nemamo razloga da ga napadam ili mrzim. ?ovjek je doživio emocionalni krah u italiji i jedino mjesto gdje je sretan je brazil. dok je adriano u brazilu nemam ništa protiv njega
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #151 na: Sijeanj 24, 2010, 17:35:28 » |
|
adriano ?e za mene bit izdajnik jedino ako ikad više bude igra profesionalni nogomet van brazila. dok se to ne dogodi nemamo razloga da ga napadam ili mrzim. ?ovjek je doživio emocionalni krah u italiji i jedino mjesto gdje je sretan je brazil. dok je adriano u brazilu nemam ništa protiv njega
potpisujem za adriana ipak je pokazao da vise voli inter nego ronaldo al mene je iznenadio al mislm da je to sve zbog SP ulizivanje A respect prema njemu a goni ga u PM ...ADRIANO JE ZA MENE KRALJ  a ronaldo je samo dobio minus veci kod navijaca intera ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ana_Prka
|
 |
« Odgovor #152 na: Veljaa 08, 2010, 16:07:30 » |
|
 a što re? ... najbolji igra? u mom najdražem klubu evo jedan kratki tekst Vieria: 'Dok smo igrali za Inter, Ronaldo i ja bili smo kraljevi no?i. Stalno smo izlazili, izjavio je talijanski nogometaš Christian Vieri. - Odspavao bih nekoliko sati i otišao na trening. Ronaldo nije morao trenirati jer je tad bio najbolji na svijetu.' 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
? INTER ?
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #153 na: Veljaa 11, 2010, 23:53:24 » |
|
Puno ime: Ronaldo Luiz Nazário de Lima Datum ro?enja: 22. rujan 1976. Mjesto ro?enja: Bento Ribeiro, Brazil Visina: 183 cm Klub: Corinthians Prethodni klubovi: Social Ramos Club, Sao Cristovao, Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter, Real, Milan
Ronaldo Luiz Nazário de Lima, poznatiji pod svojim nadimkom - Ronaldo, nogomet je po?eo igrati, kao i ve?ina svojih sunarodnjaka, na ulici sa prijateljima. Na sre?u za brazilsku reprezentaciju, on je bio jedan od onih sretnika koje su otkrili skauti lokalnog kluba i pozvali ga kada je imao 14 godina da se priklju?i njihovim treninzima. Kao dje?ak, trenirao je u mla?im uzrasnim kategorijama Social Ramos Cluba i Sao Cristovaoa, a sa 16 godina dobio je poziv iz prvoligaškog kluba Cruzeira, koji se ne odbija. Ve? prve sezone, iako 16-godišnjak, odigrao je 14 utakmica za prvu mom?ad, postigavši ?ak 12 golova, ?ime je odmah pokazao kakva je budu?nost pred njim.
1993. godine ve? je imao ubilježenih 57 utakmica i nevjerojatnih 59 golova za brazilsku U-17 reprezentaciju, a 1994. godine pridružio se i A reprezentaciji sa kojom je otputovao na Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Ameri?kim Državama, osvojivši na tom natjecanju svoj prvi naslov svjetskog prvaka, iako nije dobio priliku za igru i sve je utakmice odgledao sa klupe za pri?uve.
Nije se takav talent mogao dugo zadržati u brazilskoj ligi. Ve? sljede?e godine, 1994., potpisao je za nizozemski PSV u kojem je odradio fenomenalnu sezonu, postigavši 30 golova u 33 utakmice. Sljede?e sezone, ipak, konkurencija u klubu je postala puno ja?a i Ronaldo je uspio skupiti samo 13 nastupa, iako je i u tako malo utakmica uspio posti?i 12 golova.
1996. godine napustio je PSV i pridružio se Barceloni, gdje je odmah po dolasku imao sjajnu sezonu - 34 pogotka u 37 utakmica. Dvije godine zaredom, 1996. i 1997. osvajao je FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, postavši najmla?i nogometaš u povijesti koji je dobio tu nagradu i jedini kojemu je to pošlo za rukom dva puta.
Unato? odli?nim igrama u Barceloni, gdje je ubilježio zasigurno i najbolju sezonu u karijeri, nije se dugo zadržao u tom klubu i ve? 1997. godine je preselio u Inter, gdje je ostao do 2002. godine u razdoblju obilježenom teškim ozljedama.
1998. godine bio je sudionikom i svog drugog svjetskog prvenstva, ovaj put u puno zna?ajnijoj ulozi. Tijekom tog natjecanja postigao je ?etiri gola, a i danas je misterija što se sa njim dogodilo u no?i prije finalne utakmice protiv Francuske, koju je prakti?ki prostajao na terenu, a njegova je mom?ad poražena rezultatom 3:0.
Godinu kasnije, zaradio je tešku ozljedu koljena i nekoliko je mjeseci pauzirao od nogometa. U prvoj utakmici nakon povratka, protiv Lazia 2000. godine, uspio je odigrati samo nekoliko minuta prije nego što je ponovno ozlijedio isto koljeno. Nakon dvije operacije i 20 mjeseci rehabilitacije, uspio se vratiti pred po?etak Svjetskog prvenstva 2002. godine, na kojem je kasnije postao najbolji strijelac, a svoju je reprezentaciju uspješno predvodio do naslova svjetskog prvaka, postigavši i oba pogotka u finalnoj utakmici protiv Njema?ke.
2002. godine po tre?i je put proglašen najboljim nogometašem svijeta, a nakon nesporazuma sa trenerom Intera Hectorom Cuperom napustio je taj klub i pridružio se madridskom Realu. Taj je transfer izazvao toliko pozornosti da je prodaja dresova sa njegovim imenom na dan potpisa za Real oborila sve dotadašnje rekorde, a dokaz njegove popularnosti bila je ?injenica da su navija?i na svakoj utakmici skandirali njegovo ime, unato? tome što je zbog ozljede bio izvan terena sve do listopada. U svom debiju u dresu Reala, Ronaldo je bio dvostruki strijelac. Svoju prvu sezonu u dresu Reala završio je sa 23 ligaška gola i prvim naslovom prvaka Španjolske, koji ranije nije uspio osvojiti sa Barcelonom.
Sezone koje su uslijedile nisu bile toliko uspješne, s obzirom da je tijekom brojnih rehabilitacija nabacio nekoliko kilograma viška, što mu je oduzelo nešto brzine i okretnosti, ali unato? tome Ronaldo je do sada u dresu Reala odigrao 120 utakmica i zabio 82 gola.
2006. godine nastupio je i na svom ?etvrtom svjetskom prvenstvu, a golom u utakmici protiv Gane postao je najbolji strijelac svjetskih prvenstava svih vremena sa 16 postignutih golova.
U sije?nju 2006. godine, nakon što pod vodstvom novog trenera, Fabia Capella, u Realu nije dobivao dovoljno prilika za igru, prešao je u redove AC Milana.
I karijeru u Milanu obilježile su, nažalost, ozljede, iako je u prvoj polusezoni uspio odigrati 14 golova i posti?i sedam golova. U sezoni 2007./2008. je do kraja kalendarske 2007. godine uspio skupiti samo 60 minuta igre, a kada se trebao vratiti na teren, ponovno se ozlijedio na zagrijavanju pred utakmicu Lige prvaka protiv Benfice.
13. velja?e 2008. godine, nakon što je u igri proveo samo tri minute, u utakmici protiv Livorna Ronaldo je ponovno zaradio tešku ozljedu koljena, koja je prijeti da ?e mu okon?ati karijeru, a izvan terena ?e je bio gotovo devet mjeseci.
Tijekom oporavka od ozljede koljena Ronaldo je trenirao sa Flamengom, a uprava tog kluba mu je ponudila suradnju, me?utim 9. prosinca 2008. potpisao je jednogodišnji ugovor sa Corinthiansom, velikim rivalom Flamenga, iako je Ronaldo ranije tvrdio kako je veliki navija? Flamenga. Prvu utakmicu za Corinthians je odigrao 4. ožujka sljede?e godine, a prvi gol postigao ve? ?etiri dana kasnije. Sa Corinthiansom je osvojio Campeonato Paulista, postigavši deset golova u 14 utakmica. Ronaldo je svoj povratak nogometu okrunio osvojivši sa Corinthiansom brazilski kup, što im je donijelo mjesto u Copa Libertadores 2010. godine, u kojem ?e igrati po prvi put u svojoj karijeri.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ILfenomeno
|
 |
« Odgovor #154 na: Svibanj 13, 2010, 23:17:25 » |
|
što re?i, najdraži igra? u najdražem klubu. prema njemu nikad nisam niti ?u biti subjektivan. zbog njega sam po?eo navijati za Inter, i nogomet zavolio do daske. ne mrzim ga, niti mu što zamjerim iako sam veliki navija? Intera. za mene je on pokazao koliko Inter voli kad je zaplako iz srca nakon onog nesretnog poraza od lazija. mogu samo re?i da se osje?am privilegiranim i što sam bio te jebene sre?e pa sam nogomet zavolio upravo zbog ovog ?arobnjaka i moram re?i da danas takvih nema, ?ast svima al ipak se ovakav jednom ra?a. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #155 na: Svibanj 14, 2010, 05:14:01 » |
|
Apsolutno najve?i igra? koji je nosio našu majicu. Šteta da je kasnije "pukao" nakon frustracija od dugotrajne osljede i u?inio neke stvari kontra samog sebe. Velika šteta za nogomet da nije imao dužu karijeru na visokom nivou.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #156 na: Svibanj 14, 2010, 09:52:19 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ILfenomeno
|
 |
« Odgovor #157 na: Svibanj 14, 2010, 10:20:49 » |
|
Apsolutno najve?i igra? koji je nosio našu majicu. Šteta da je kasnije "pukao" nakon frustracija od dugotrajne osljede i u?inio neke stvari kontra samog sebe. Velika šteta za nogomet da nije imao dužu karijeru na visokom nivou.
istina, ali opet kažem ja mu ne zamjeram ništa i onaj koji kaže da u životu nije nikada napravio nešto kontra sebe samog laže. ja mu baš ništa ne zamjeram, pa niti avanturu zvanu milan jer je to bila odluka jednog ozljedama izranjavanog ve? pomalo frustriranog veterana koji je mislio da ima još nešto re? ovdje u europi al ga nitko nije htio. al one suze ja nikada ne?u zaboravit, nisu tada plakali niti ljudi za koje se mislilo da su još više voljeli inter i meni je to i više nego dovoljno. a šteta je što su ga ozljede tako ubile, da nisu mislim da tu ne bi bilo pitanja tko je najve?i igra? u povijesti nogometa
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GrandeMassimoMoratti
|
 |
« Odgovor #158 na: Lipanj 20, 2010, 12:53:09 » |
|
Ronaldo je možda najbolji, ali nikako, nikako najve?i igra? koji je nosio majicu Intera.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GrandeMassimoMoratti
|
 |
« Odgovor #159 na: Lipanj 20, 2010, 12:55:00 » |
|
istina, ali opet kažem ja mu ne zamjeram ništa i onaj koji kaže da u životu nije nikada napravio nešto kontra sebe samog laže. ja mu baš ništa ne zamjeram, pa niti avanturu zvanu milan jer je to bila odluka jednog ozljedama izranjavanog ve? pomalo frustriranog veterana koji je mislio da ima još nešto re? ovdje u europi al ga nitko nije htio. al one suze ja nikada ne?u zaboravit, nisu tada plakali niti ljudi za koje se mislilo da su još više voljeli inter i meni je to i više nego dovoljno.
Što ?emo s tim da je slavio gol kojeg je zabio Interu i s izjavom prije ovogodišnjeg drugog derbija da mu Milan puno više zna?i? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Il Trattore
|
 |
« Odgovor #160 na: Lipanj 20, 2010, 14:26:35 » |
|
zanimljivo da svi igraci koji su omiljeni navijacima intera uvjek naprave neko sranje ronaldo adriano baloteli vieri 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 SEMPER FIDELIS
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #161 na: Lipanj 20, 2010, 18:17:24 » |
|
Meni jedini omiljeni igra?i Intera su Javier Zanetti i Esteban Cambiasso. Materazzi, Toldo i Cordoba mogu u tu grupu, ali mi nisu osobno dragi. Sve drugo profesionalci - pla?enici.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
goca_flash
|
 |
« Odgovor #162 na: Lipanj 21, 2010, 21:58:26 » |
|
Što ?emo s tim da je slavio gol kojeg je zabio Interu i s izjavom prije ovogodišnjeg drugog derbija da mu Milan puno više zna?i?  pa i nije bas tako izjavio!!! mislim da je bilo nesto tipa da u ac milanu ima trenutno puno vise prijatelja pa bi radi njih volio da milan pobjedi, a i da mu je milan ostavio bolji dojam za ono vrijeme sto je bio u njemu, sto smo naravno mi sami krivi jer to vecina igraca govori!!! ja mu nista ne zamjeram jer pokusao je spasit karijeru u velikom klubu al nije ga islo.....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
....potpuno trijezan umirem....
|
|
|
|
nerazzurri
|
 |
« Odgovor #163 na: Lipanj 21, 2010, 23:58:11 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
GrandeMassimoMoratti
|
 |
« Odgovor #164 na: Lipanj 22, 2010, 00:55:52 » |
|
pa i nije bas tako izjavio!!! mislim da je bilo nesto tipa da u ac milanu ima trenutno puno vise prijatelja pa bi radi njih volio da milan pobjedi, a i da mu je milan ostavio bolji dojam za ono vrijeme sto je bio u njemu, sto smo naravno mi sami krivi jer to vecina igraca govori!!! ja mu nista ne zamjeram jer pokusao je spasit karijeru u velikom klubu al nije ga islo.....
Ti ne vidiš nikakav problem u tome da je izjavio da navija za Milan? Bez obzira iz kojeg razloga? Nakon svega u Interu? Milan mu ostavi bolji dojam? Puno govori o tome što sam i prvotno napisao, sme?e i nezahvalna moralna nakaza, pro?itaj što je Zanetti izjavio nakon što je Ronaldo otišao iz Intera. Valjda ti rije?i jednog Zanettija imaju težinu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
del_
|
 |
« Odgovor #165 na: Lipanj 22, 2010, 11:25:00 » |
|
Legenda, i stvarno se svi možemo osjecati privilegirani sto smo živjeli u doba kada je on aktivno igrao nogomet. vrhunski napadac dok ga nisu nacele ozljede. Sto se tice njegove karijere u interu mislim da inter više nikada nece imati tak jaku napada?ku liniju kao što je bila baggio-ronaldo-vieri a iza njih recoba a na klupi zamorano. jedina je šteta što tad ostatak mom?adi nije valjao 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nella gioia e nel dolore, per l'inter eterno amore.
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #166 na: Lipanj 25, 2010, 11:34:59 » |
|
I to je dokaz da imena ne igrajju fudbal nego zajednistvo kolektiv .....slazem se da je Ronaldo Vieri Bagio Zamorano ti godina bili DREAM TEAM al nista osim 1998 cup uefa ..malo kolko je ulozeno al eto sad je novi inter sa manje zvjezda al zato ima i srce i dusu A ronaldu hvala na onome malo sto je dao...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nemanjakobi
|
 |
« Odgovor #167 na: Srpanj 30, 2010, 23:00:20 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #168 na: Srpanj 31, 2010, 02:53:25 » |
|
Ne dolazi zlo samo od sebe. Davno je Gigi Simoni (1998) govorio kako je Ronaldo najbolji igra? svijeta, ali da na treninzima redovito zabušava. Ako nisi 100% fit puno si skloniji ozljedama. Pitajte gospodina Zanettija za savjete kako trenirati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
Marko_Sibenik
|
 |
« Odgovor #169 na: Srpanj 31, 2010, 11:06:01 » |
|
Zasigurno!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #170 na: Srpanj 31, 2010, 11:35:00 » |
|
Ne dolazi zlo samo od sebe. Davno je Gigi Simoni (1998) govorio kako je Ronaldo najbolji igra? svijeta, ali da na treninzima redovito zabušava. Ako nisi 100% fit puno si skloniji ozljedama. Pitajte gospodina Zanettija za savjete kako trenirati.
ne treba ?ak ni pitati gospodina zanettia. sve je vidljivo : zanetti - 37 god. igra u interu sve utakmice sezone i osvaja lp,prvenstvo,kup ronaldo - 34 god. ne igra nigdje i ima 20-ak kila viška
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rigzi
|
 |
« Odgovor #171 na: Srpanj 31, 2010, 12:43:35 » |
|
bilo kako bilo sve to ne mjenja cinjenicu da je jedan od najboljih igraca u povjesti....ma kolko ga mi mrzili ili volili tak je kak je.....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #172 na: Srpanj 31, 2010, 13:56:48 » |
|
Zanetti je kao igrac osoba veci igrac i covjek dok je RONALDO jedan jedini nazalost za 50 godina kad se bude pricalo o igracima opet ce se pricat FENOMENO II RONALDO da me pogresno ko ne shvati A Zanetti je unikat za sve igrace hvala bogu sto je u interu ...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Srpanj 31, 2010, 13:57:52 od Adnan »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #173 na: Kolovoz 19, 2010, 17:21:47 » |
|
bilo kako bilo sve to ne mjenja cinjenicu da je jedan od najboljih igraca u povjesti....ma kolko ga mi mrzili ili volili tak je kak je.....
Apsolutno!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
ILfenomeno
|
 |
« Odgovor #174 na: Veljaa 14, 2011, 20:11:25 » |
|
Gospodin Ronaldo je danas službeno objavio da se povlaci iz profesionalnog nogometa. Kao razlog je naveo probleme sa težinom koji su posljedica bolesti štitnjace koja se pojavila 2008.g. kada je drasticno dobivao na težini.
Moram reci da je danas jako tužan dan za mene, ali moram zahvaliti IlFenomenu na svemu što je pružio kroz svoju karijeru. Bio je jedinstven, unikatan i igrao je za najvece rivale ali ga navijaci nikada nisu mrzili nego su bili sretni što takav igrac brani boje njihova voljenog kluba. Legendo živ bio još sto godina i još jednom hvala na svemu!
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljaa 14, 2011, 20:12:55 od ILfenomeno »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|