Svibanj 24, 2012, 19:12:32 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobro dosli na Interusrcu.com forum

Stranica   Forum   Inter TV Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3 4   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Dejan Stankovic  (Posjeta: 3831 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Adnan
Super clan

Profil WWW

« na: Sijeanj 29, 2009, 14:33:20 »

Svako ima svoju rubriku i svaki igrac ima svoj profil samo jedan nema a to je mozda ga neki ne vole ali kad je igra uvek se  trudi a od ove sezone igra  jos bolje daje svoj maximum...a on je Dejan Stankovic

Dejan Stankovi? (Beograd, 11. septembar 1978) je srpski fudbaler i reprezentativac. Trenutno nastupa za milanski Inter. Posle povla?enja Save Miloševi?a postao je kapiten nacionalnog tima, prvi kapiten reprezentacije Srbije. Do februara 2008. za reprezentaciju je odigrao 78 utakmice i postigao 13 golova.

U svojoj karijeri je osvojio prvenstva Jugoslavije (1995) i Italije (2000, 2006, 2007. i 2008), kup Jugoslavije (1995, 1996. i 1997) i Italije (2004, 2005. i 2006), Kup pobednika kupova (1999). U?estvovao je na Svetskim prvenstvima 1998. i 2006. i Evropskom prvenstvu 2000.
 Crvena Zvezda

Dejan Stankovi? je ro?en u Beogradu 11. septembra 1978. u porodici Borislava i Dragice Stankovi?, a odrastao je u Zemunu. Otac Borislav je igrao za OFK Beograd, majka Dragica je bila ?lan ekipe Sloga iz Zemuna. Dejan je sa 7 godina po?eo je da igra za lokalni klub Teleoptik. Tu ga zapazio Branko Radovi?, trener kadeta Crvene zvezde i preporu?io svom kolegi Tomi Mili?evi?u. Dejan je sa 14 godina prešao u Crvenu zvezdu i prošao njene omladinske timove. Sa Stankovi?em su trenirali mnogi danas poznati igra?i poput Nikole Lazeti?a i Nenada Lalatovi?a, a trenirao ih je Vladimir Petrovi? Pižon.

U seniorski tim je prešao sa 16 godina u sezoni 1994/1995. kod trenera Ljupka Petrovi?a. Za Crvenu zvezdu je debitovao u me?u protiv OFK Beograda, u kom je Crvena zvezda slavila 2:1. Svoj prvi gol u crveno-belom dresu postigao je 1995. protiv Budu?nosti iz Podgorice i oborio rekord Dragana Džaji?a koji je do tada bio najmla?i strelac u klupskoj istoriji. Stankovi? je sa Zvezdom te sezone igrao na 7 utakmica i osvojio duplu krunu.

Slede?e sezone FK Partizan je osvojio Prvenstvo Jugoslavije, dok se Crvena zvezda morala zadovoljiti Kupom. Stankovi? je ukupno je dao ?etiri gola na 24 utakmice.

U Kupu pobednika kupova 1996/1997. Crvena zvezda se 1. kolu susrela sa nema?kim Kajzerslauternom, osvaja?em duple krune u Nema?koj. Kajzerslautern je slavio 1:0 na doma?em terenu. Stankovi? je revanš 26. septembra 1996. zapo?eo na klupi, a ušao je u igru na po?etku drugo poluvremena. Prvi i jedini gol u regularnom toku utakmice Stankovi? je postigao sa oko 20 metara u 54. minutu. Kako je u ukupnom skoru rezultat bio 1:1, igrali su se produžeci, a Stankovi? je postigao još jedan gol u 6. minutu produžetka iz voleja sa ivice šesnaesterca. Zoran Njeguš i Miodrag Panteli? su postavili kona?nih 4:0 za Crvenu zvezdu. Crvena zvezda se u slede?em kolu srela sa Barselonom, kasnijim osvaja?em ovog takmi?enja, i poražena je ukupnimm rezultamo 4:2 (1:3 u gostima i 1:1 na doma?em terenu). U doma?em prvenstvu Partizan je ponovo postao šampion, dok je Crvena zvezda ponovo osvojila kup. Postigao je 10 golova na 26 utakmica.

Stankovi? je 1997. postao najmla?i kapiten Crvene zvede i najbolji fudbaler u doma?em prvenstvu. Postigao je 15 golovana 28 utakmica, ali je ipak Crvena zvezda ostala bez oba trofeja, pošto je FK Obili? posvojio prvenstvo, a Partizan kup.

Selektor Jugoslavije Slobodan Santra? je pozvao Stankovi?a za prijateljski me? protiv Južne Koreje 22. aprila 1998. u Beogradu. Stankovi? je postigao dva gola za pobedu 3:1. Uz saigra?a iz Crvene zvezde Pericu Ognjenovi?a, Stankovi? je bio jedini igra? iz nacionalnog prvenstva. Odigrao je 3 utakmice na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, a u utakmici protiv Nema?ke je zasmetao nema?kom golmanu Andreasu Kepkeu, pa se centaršut Predraga Mijatovi?a pretvorio u vode?i gol za Jugoslaviju (utakmica je završena 2:2).

Dobre igre su skrenule pažnju italijanskog vicešampiona Lacija, koji je tog leta pravio tim snova za slede?u sezonu. Lacio su te sezone poja?ali Siniša Mihajlovi?, Marselo Salas, Ser?o Konsisao i Kristijan Vijeri. Predsednik rimskog kluba Ser?o Kranjoti je izdvojio 24 miliona nema?kih maraka za Stankovi?a.

Lazio

Stankovi? je uspeo da stekne poverenje trenera Svena Gorana Eriksona i ve? na debiju protiv Pja?ence Stankovi? je postigao pogodak. Izborio je mesto u startnoj postavi u konkurenciji Pavela Nedveda, Ser?a Konsisaoa, Ivana de la Penje i Matijasa Almeide. Ipak, mo?ni Laciov tim je u poslednjem kolu prepustio titulu Milanu, ali je uspeo da osvoji poslednji Kup pobednika kupova 1999. pobedom na Majorkom i Superkup Evrope pobedom nad Man?ester junajtedom. Stankovi? je na 41 utakmica za Lacio postigao 9 golova. Ipak, Lacio je slede?e sezone uspeo da osvoji titulu nakon 26 godina ?ekanja.

U?estvovao je na Evropskom prvenstvu 2000. u Belgiji i Holandiji, na kom je Jugoslavija zaustavljena u ?etvrtfinalu.

Nakon odlaska trenera Eriksona na mesto selektora Engleske po?etkom 2001. i dolaska novog trenera Dina Zofa, Stankovi?eva forma je po?ela da slabi. Novi trener Fiorentine Roberto Man?ini je želeo da dovede u tim Stankovi?a i Mihajlovi?a, ali do toga nije došlo. Zof je podneo ostavku zbog loših rezultata na po?etku sezone 2001/2002, a zamenio ga je Alberto Zakeroni. Lacio je tih sezona bio u finansijskim problemima zbog skandala sa glavnim sponzorom prehrambenom kompanijom ?irio, a tako?e je patio zbog loših poslovnih poteza, kao što je dovo?enje Španca Gaiske Mendijete. I dok je klub beležio loše rezultate, Stankovi? je iskoristio poverenje Zakeronija i postigao nekoliko važnih golova.

I kod novog trenera Lacija Roberta Man?inija Stankovi? je bio standardan prvotimac i postigao je 8 golova na 38 utakmica. Prvi deo sezone 2003/2004 je igrao za Lacio na 27 utakmica i postigao 4 gola. Pošto su svi finsnsijski ja?i timovi u Italiji znali da ?e finansijski oslabljeni Lacio morati pustiti Stankovi?a pre ili kasnije, nekoliko klubova se borilo da ga dovedu u svoje redove. Torinski Juventus je bio vrlo zainteresovan za Stankovi?a i on je bio blizu prelaska u klub, ali se na kraju odlu?io za Inter, verovatno zato što je Roberto Man?ini u januaru postao trener tog kluba, i potpisao je ugovor na ?etiri godine. Stankovi? se odrekao dela para u korist Lacija.

Inter Milan

Dolazak Stankovi?a i Adrijana je popunio prazninu koja je nastala odlaskom Ernana Krespa i Klarensa Sedorfa. Prvi me? za Inter Stankovi? je odigrao 1. februara 2004. protiv Sijene (4:0), a prvi gol je postigao 21. februara 2004. u porazu od gradskog rivala Milana 3:2. Ukupno je dao 4 gola na 14 utakmica u prvenstvu i 2 u kupu. Inter je tu sezonu završio na 4. mestu i izborio plasman u Ligu šampiona, uz samo jedan poen više od petoplasirane Parme.

Slede?e sezone Inter je završio na tre?em mestu, uz 18 pobeda i ?ak 18 nerešenih susreta, uz samo dva poraza. Ipak, klub je uspeo da osvoji Kup Italije, pobedom na Romom u finalu. Stankovi? je postigao ukupno 6 golova na 47 utakmica odigranih za Inter te sezone.

Inter je kona?no osvojio skudeto slede?e sezone, nakon što je Juventusu oduzeta titula zbog skandala sa nameštanjem utakmica. Klub je odbranio i kup, opet pobedom nad Romom. Dejan je uspesima Intera doprineo sa 6 golova na 38 utakmica.

Na Svetskom prvenstvu 2006. u Nema?koj, Dejan Stankovi? se uklopio u sivilo tima koji je zauzeo razo?aravaju?e poslednje mesto. Nakon prvenstva novi selektor Havijer Klemente je izvršio smenu generacije, a Stankovi? je postao prvi kapiten Srbije, nakon razlaza Srbije i Crne Gore. Prvu utakmicu kao kapiten je imao u pobedi nad Republikom ?eškom 31. avgusta 2006. 3:1 u gostima, koja je bila organizovana kao oproštaj njegovog bivšeg saigra?a iz Lacija Pavela Nedveda.

Kako je Juventus bio preba?en u Seriju B, a najve?i rival Milan je bio kažnjen oduzimanjem 8 bodova pre po?etka prvenstva 2006-07, Inter je bio glavni favorit za osvajanje Skudeta. Poja?an Zlatanom Ibrahimovi?em, Inter je bio ubedljiv i postavio je novi rekord u italijanskom fudbalu sa 17 uzastopnih pobeda. Stankovi? je na 45 utakmica postigao 16 golova, uklju?uju?i i oba gola protiv Katanije u Interovoj seriji pobeda. Novi ugovor sa Interom je potpisao 2. februara 2007, po kom bi Stankovi? ostao u klubu do 2010.

Inter je po drugi put odbranio titulu u sezoni 2007/2008. Odlaskom trenera Roberta Man?inija i dolaskom novog trenera Žozea Murinja, nastavak Stankovi?eve karijere u Interu je pod znakom pitanja. Tokom leta, Stankovi? je pregovarao sa Juventusom oko transfera, ali do prelaska u Juventus nije došlo zbog protivljenja Juventusovih navija?a njegovom dolasku i nedolasku Frenka Lamparda u Inter. Iako je Murinjo na po?etku sezone najavljivao da ne ra?una na Stankovi?a, Stankovi? je ostao standardan u ekipi Intera. Svoju 75. utkamicu u dresu reprezentacije protiv Francuske 11. decembra 2008. (1:2) Stankovi? je završio nakon samo 5 minuta igre, zbog povrede ligamenata kolena koju je zaradio u duleu sa Anrijem. Na teren se vratio 28. septembra u derbiju protiv Milana (0:1). U teku?oj sezoni za sada postigao 2 gola. Golom u derbiju protiv Rome (4:0) prekinuo je dugi niz utakmica na kojoj nije postigao gol, još od prvog kola sezone 2007/2008.
« Zadnja izmjena: Oujak 07, 2011, 19:24:56 od fanatico » Evidentirano

Dexter
Moderator
Super clan

« Odgovor #1 na: Sijeanj 29, 2009, 15:04:24 »

Ma strašan je on igra? iako se mnogi ne?e složit samnom. Menio je jako drago što je ostao i Mourinhu dokazao da se na njega može ra?unati uvijek, a pogotovo onda kad je kubu najteže.
Evidentirano

fanatico
Administrator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #2 na: Sijeanj 29, 2009, 15:11:20 »

Zahvalan je igra? jer šuti i radi a ima i solidno znanje. Prošle sezone je bio žrtva mom?adi i trenera i igrao skroz nazad. Ova uloga koju mu je Mou odredio mu puno bolje paše pa ?ak da djeluje i sa krila.
Evidentirano

Dexter
Moderator
Super clan

« Odgovor #3 na: Sijeanj 29, 2009, 15:17:43 »

Tako je. U zadnje dvije utakmice definitivno je naš najbolji igra?.
Evidentirano

nraguz
Moderator
Super clan

Profil WWW
« Odgovor #4 na: Sijeanj 29, 2009, 15:22:01 »

Da vam pravo recem, nisam ni primjetio da nije imao svoju temu. Odlican igrac, kompletan. Nije pravi poluspic, ali se odlicno snalazi svugdje, upravo zato sto jest kompletan i inteligentan. Nije uzalud da oduvijek bas Stankovic daje izjave i nikad ne isprdi glupost kao Ibra i neki...
Svakako mu ovo lezi bolje nego zadnji vezni gdje ga je Mou drzao na pocetku sezone, ali meni nije bio los u Mancinija kao lijevi ili desni vezni, a to se moze nazvati cak i krilo. Jedino sto je lani imao ocajnu sezonu. Mislim da je to bilo do njega, a ne do trenera.

Uz sve to, cini se kao netko kome je stalo do Intera.
Evidentirano

Milano siamo noi!
Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #5 na: Sijeanj 29, 2009, 16:05:25 »

Da vam pravo recem, nisam ni primjetio da nije imao svoju temu. Odlican igrac, kompletan. Nije pravi poluspic, ali se odlicno snalazi svugdje, upravo zato sto jest kompletan i inteligentan. Nije uzalud da oduvijek bas Stankovic daje izjave i nikad ne isprdi glupost kao Ibra i neki...
Svakako mu ovo lezi bolje nego zadnji vezni gdje ga je Mou drzao na pocetku sezone, ali meni nije bio los u Mancinija kao lijevi ili desni vezni, a to se moze nazvati cak i krilo. Jedino sto je lani imao ocajnu sezonu. Mislim da je to bilo do njega, a ne do trenera.

Uz sve to, cini se kao netko kome je stalo do Intera.
Lepo si ovo napisao slazem se s tobom u cjelosti  Inter zastava Inter zastava Inter zastava Inter zastava
Evidentirano

billyRI
Moderator
Super clan

« Odgovor #6 na: Sijeanj 29, 2009, 16:50:40 »

on gine i na treningu i zato ?e ga svi treneri voljeti, tj. ima mozga za razliku od nekih...

Evidentirano

Marko_Sibenik
Super clan

« Odgovor #7 na: Sijeanj 29, 2009, 17:42:17 »

da da, deki je stvarno jedan od igraca koji daje od sebe sve na tekmama i treningu,jako poozrtvovan i zahvalan igrac...pravi univerzalac koji moze skoro na svakoj poziciji igrat...ove godine mou mu je nasa poziciju koja mu odgovara,i u zadnjim tekmama on je jedan od nasih ponajboljih igraca..samo da ga ozljede ne s..ebu sad kad je ritam uvatija...
Evidentirano

nerazzurro4ever
Super clan

« Odgovor #8 na: Sijeanj 29, 2009, 19:51:38 »

nadam se da ga ozljede zaobilaze i da ulazi u top formu! Inter zastava
Evidentirano
Antonio
Super clan

« Odgovor #9 na: Sijeanj 29, 2009, 21:33:44 »

Maximalno korektan i kao igra? i kao ?ovjek. Zadnje dvije tekme je jako dobar, iako mislim da je najbolje partije ve? odigrao. U svakom slu?aju zadnjih par tjedana pokazao da još nije za otpis ( ja sam osobno mislio da od njega nakon ozljede ne?e biti puno koristi, prevario sam se !! )
Evidentirano
INTRUDER
Gost

« Odgovor #10 na: Sijeanj 29, 2009, 21:59:31 »

Nema Å¡ta, igra? koji gine na terenu, prava pouzdanica  Inter zastava poput j.zanettia
Evidentirano
interista7
Super clan

« Odgovor #11 na: Sijeanj 29, 2009, 23:43:21 »

pravi radnik,ja mislim da ce on moci jos dugo igrati na vrhunskoj razini.
Evidentirano
inter1908
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #12 na: Sijeanj 30, 2009, 00:32:43 »

Tako je,jedan od najzahvalnijih igra?a.Godine ga stiš?u malo,ali može on to još puno dobroga dati za Inter.
Evidentirano

giuseppe
Nosim Inter u srcu

« Odgovor #13 na: Sijeanj 30, 2009, 12:44:23 »

Svaka ?ast, diže se u formi, iako mislim da ?e teško dosti?i formu iz Lazia.
Evidentirano

bolje biti mlad i bogat nego star i siromasan
by robert rock
Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #14 na: Sijeanj 30, 2009, 13:22:39 »

Ma dobro je i ako nastavi ovakvim tempom .......
Evidentirano

Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #15 na: Veljaa 15, 2009, 23:33:37 »

Manga dade gol ali ono sto je masio da budem iskren drobio sam al dobro je sto dade kasnije prekrasan gol .....
Sad je na redu Bologna pa Man Utd zgazimo ih !
Evidentirano

Puppi
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #16 na: Veljaa 15, 2009, 23:36:26 »

njega godine nikako da pokose...sto je stariji to je bolji kao i zanetti
Evidentirano

interista7
Super clan

« Odgovor #17 na: Veljaa 16, 2009, 00:44:47 »

uf, mislio sam da cu vjecno zaliti za njegovom sansom, ali super je ispalo!!bravo deki!
Evidentirano
nerazzurro4ever
Super clan

« Odgovor #18 na: Veljaa 16, 2009, 06:30:10 »

odli?an sino? trka?ki maestralno šteta za onu šansu triba je iz prve zapucat ali se iskupio i zabio gol?inu! Inter zastava
Evidentirano
ante
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #19 na: Veljaa 16, 2009, 17:34:37 »

šta je fulo, pa uzeo mi je bar 10 godina života!
Evidentirano

Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #20 na: Srpanj 15, 2009, 14:21:49 »

http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EkuZyVlpylszVqSRXM&tmpl=coranto_ita_news
 Inter zastava :interflag:Zna i Stankovic da su to stare Interove zrtve  Grin Grin Grin Grin Inter  i kad primi gol od lopova to su sudije nastimale ili je iz ofsajda ili je u 99 minuti .. Grin
Evidentirano

Forza
Super clan

« Odgovor #21 na: Srpanj 17, 2009, 00:12:02 »

Stanka kralj uvijek 100% al bas uvijek 100%. Il drago mocni
Evidentirano
Lemi27
Mladi clan
**

« Odgovor #22 na: Rujan 04, 2009, 11:38:37 »

Meni osobno oduvijek najdrazi igrac intera uz Il Capitana... njih dvoje su ko staro vino "sto stariji to bolji".... a da ne spominjem kad sam sa kolegom Tonijem bio u Trstu gledat Trofeo Tim, i kad mi je Deki pruzio ruku i jos dao autogram... skoro da nisam umro od srcanog udara... bio sam sretan ko dijete kad mu das bombona... moje misljenje je da mu najvise odgovara pozicija centralnog veznog bez previse defenzivnih obaveza, jer covijek ima mozga i udarac koji bi posramio i Adriana i R Carlosa....
Evidentirano
Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #23 na: Rujan 04, 2009, 12:55:48 »

Cjenim tvoje misljenje svako ima svoje i meni je drag zbog svoje borbe volje daje maximum al nemoze on odigrat utakmicu na nivou kao recimo Snider  Kaka hocu da kazem na nivou Zato je Snijder i doveden u Inter ...A ovo za Adriana i Carlosa isto sam bez comenta .Ma kolko on bio mozda nekom dobar on nikad nece imat status zvjezde u klubu kao sto je ima Adriano i R Carlos .Dobar je ponavljam al ne toliko .....
Evidentirano

Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #24 na: Rujan 04, 2009, 12:58:02 »

Cjenim tvoje misljenje svako ima svoje i meni je drag zbog svoje borbe volje daje maximum al nemoze on odigrat utakmicu na nivou kao recimo Snider  Kaka hocu da kazem na nivou Zato je Snijder i doveden u Inter ...A ovo za Adriana i Carlosa isto sam bez comenta .Ma kolko on bio mozda nekom dobar on nikad nece imat status zvjezde u klubu kao sto je ima Adriano i R Carlos .Dobar je ponavljam al ne toliko .....
Evidentirano

Str: [1] 2 3 4   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!