|
Puppi
|
 |
« na: Prosinac 17, 2008, 23:11:39 » |
|
Karijera Lionela Messija zapo?ela je 1995. godine u klubu Newell's Old Boys, gdje je igrao do 2000. godine. S 13 godina Messi je odlu?io sre?u potražiti preko Atlantika u Barceloni, gdje se pridružio U-14 mom?adi. Messi je napredovao spektakularno u svim uzrastima Barce, napredovavši vrlo brzo iz Barcelone C (juniorske ekipe) u Barcelonu B (rezervnu mom?ad), a sa 16 godina je debitirao za prvu mom?ad, u prijateljskom susretu protiv Porta na otvaranju novog Dragão stadiona. Maradona ga je proglasio svojim nasljednikom zbog nevjerojatne tehnike, preciznosti i brzine.
Nadolaze?a sezona 2004.-05., Messiju je donijela prvi nastup na službenoj utakmici, 16. listopada 2004., u gradskom derbiju protiv Espanyola na Olimpijskom stadionu, u pobjedi Barce 1:0. Zahvaljuju?i ozljedama nekoliko prvotimaca, Messi je postao standardni ?lan Barcelonine prve mom?adi. Dana 1. svibnja 2005. u utakmici protiv Albacetea postao je najmla?i igra? koji je postigao pogodak za Barcelonu - imao je samo 17 godina, 10 mjeseci i 7 dana.
Na Svjetskom U-20 prvenstvu u Nizozemskoj 2005. Messi je ne samo osvojio naslov prvaka, ve? je bio i najbolji strijelac te je proglašen najboljim igra?em prvenstva. Ubrzo nakon toga debitirao je i za argentinsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Ma?arske.
Sredinom sezone 2005./06. Messi je promijenio broj dresa iz 30 u 19, kao rezultat promjene u njegovoj registraciji s kojom je imao problema. To se odnosi samo na španjolski Kup i prvenstvo, dok ?e u Ligi prvaka i dalje nastupati pod brojem 30.
Godine 2006. Messi je produžio vjernost Barceloni do 2014. godine.
Sredinom sezone 2006./07. Messi postiže golove koji neodoljivo podsje?aju na Maradonina remek-djela. Prvo hat-trick protiv Real Madrida, zatim u utakmici kupa protiv Getafea postiže gol nakon što je prešao 6 protivni?kih igra?a uklju?uju?i i vratara (sli?an gol kakav je Maradona dao na Svjetskom prvenstvu u Meksiku). Na samom kraju sezone postiže gol rukom, koji mu je priznat, baš kao i Maradoni.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #1 na: Prosinac 17, 2008, 23:15:56 » |
|
njunja al imaš informaciju iz prve ruke  da ti ne špijuniraš ko moratti  nego ozbiljno, al ovo nije tema za naše igra?e 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Prosinac 17, 2008, 23:17:08 od far-pes »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Puppi
|
 |
« Odgovor #2 na: Prosinac 17, 2008, 23:29:08 » |
|
pa pise samo igraci i treneri...ako je neka se izbrise pa cu ju postaviti negdje drugdje,jer sam vidio da se pomalo u temi od quaresme pocelo pisati o messiju pa reko da otvorim temu da se ne skrece s one
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #3 na: Prosinac 18, 2008, 11:27:41 » |
|
Nije lose imam ja mnogo informacija o njemu ,Jednog dana ce biti u dresu Intera tamo gdje su svi njegovi argentinci ..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #4 na: Prosinac 18, 2008, 14:36:28 » |
|
bravo de?ki...super transfer!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Puppi
|
 |
« Odgovor #5 na: Prosinac 18, 2008, 18:04:17 » |
|
http://www.youtube.com/v/TT6_1_W2-2c&rel=1evo cista...mislim da covjek koji ima 21 godinu i napravi sve ovo i ima takvu kontrolu lopte moze se slobodno prozvati genijalcom...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #6 na: Prosinac 18, 2008, 18:16:06 » |
|
Morao sam temu o Messiju premjestiti jer on,nažalost,još nije naš igra?.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #7 na: Prosinac 18, 2008, 19:09:26 » |
|
Nikad njega Barcelona ne?e pustit jedino ako se jako pokvari kao i ROnaldinho pa su napravili pravu stvar što su ga dali Milanu,ali nije ni Barcelona luda da nam ga da kada de?ko najbolje igra i odli?na karijera je pred njim.Tako da dobro je maštat,ali jako teško da ?e on ikada do?i u Inter,a naravno svi bi volili  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #8 na: Prosinac 18, 2008, 19:34:28 » |
|
messi ?e u inter do? jedino kad u?e u godine,nevidim na?ina na koji bi on došao u inter narednih sezona 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ultras
|
 |
« Odgovor #9 na: Prosinac 18, 2008, 20:17:27 » |
|
Messia cemo jako tesko dovesti,previsoka odsteta,ali tko zna,mozda jednog dana dode.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #10 na: Sijeanj 11, 2009, 01:00:24 » |
|
Lionel Andrés Messi je bar ja mislim jedan od najbolji igraca koje je Argentina imala definitivno br 1 na svjetu kazu neki Maradona Messi je kralj za njega ,,,,,
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Puppi
|
 |
« Odgovor #11 na: Sijeanj 11, 2009, 01:04:54 » |
|
pa messija su i prozvali maradonna jer je zabio gol s rukom kao i on...takoder je zabio isto gol kad je prosao 6 igraca i golmana takoder kao maradona,jebiga ne uspijeva to svakome
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #12 na: Sijeanj 11, 2009, 10:05:38 » |
|
pa messija su i prozvali maradonna jer je zabio gol s rukom kao i on...takoder je zabio isto gol kad je prosao 6 igraca i golmana takoder kao maradona,jebiga ne uspijeva to svakome
daleko je messi od maradone.a i to igranje ruke mi pari kao neko kopiranje 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #13 na: Sijeanj 11, 2009, 13:24:23 » |
|
daleko je messi jos od maradone.Nije isto predriblati 6 igraca getafea i 6 igraca engleske..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #14 na: Sijeanj 11, 2009, 18:04:00 » |
|
gledajte ne znam ja nisam gledao maradonu pa nemogu re? jeli najbolji, ako ima tko ovdije da ga je gledao neka mi kaže kako je igrao no ja sam shvatio da je maradonina karijera bila puna uspona i padova, da je igrao na bljeskove. dok messijeva karijera je stalno u uzlaznoj putanji, kada je usred madrida srušio real, pa par godina kasnije i atletico najvija?i protivni?kog kluba su se digli i pljeskali mu. ne znam po meni on je najbolji igra? ikada. a sad 6 igra?a getafea i 6 igra?a engleske.... ne znam meni je fascinantno da pro?e 6 igra?a cibalije
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
EL CUCHU 19
|
 |
« Odgovor #15 na: Sijeanj 11, 2009, 19:16:57 » |
|
gledajte ne znam ja nisam gledao maradonu pa nemogu re? jeli najbolji, ako ima tko ovdije da ga je gledao neka mi kaže kako je igrao no ja sam shvatio da je maradonina karijera bila puna uspona i padova, da je igrao na bljeskove. dok messijeva karijera je stalno u uzlaznoj putanji, kada je usred madrida srušio real, pa par godina kasnije i atletico najvija?i protivni?kog kluba su se digli i pljeskali mu. ne znam po meni on je najbolji igra? ikada. a sad 6 igra?a getafea i 6 igra?a engleske.... ne znam meni je fascinantno da pro?e 6 igra?a cibalije
Šta bi tek bilo da nije imao uspona i padova,šteta uništila ga droga,al po meni je jedan od 2-3 najboljih svih vremena, Pelea i Cruijffa nisam gledao,Maradonu jesam,normalno da ?emo uvijek biti subjektivniji prema igra?ima koje smo uživo gledali. Meni osobno je bila najbolja njegova klupska sezona s Šukerom u Sevilli,to je bio lom, dva majstora na jednom mjestu. Imao je tu sposobnost da suigra?e oko sebe napravi puno BOLJIM nego što objektivno jesu(oni su bili smjesa a on ŠLAG na tortu).Razlika izmedju njega i Messija je u tome što Messi ima puno bolje suigra?e ,pa mu je lakše. . Dobar je Messi,al još mora puno žganaca pojest,bit prvak svijeta s Argentinom,sa Barcom osvojit još koju ligu prvaka,i onda bi mogli pri?at o tome,...na dobrom je putu,ali pri?ekajmo.Htio bi Messija vidit u kojoj drugoj ligi osim primere,recimo u seriji A,(u Interu naravno,)ili premier league,mislim da bi to bilo OBJEKTIVNO mjerilo njegove karijere....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #16 na: Sijeanj 11, 2009, 20:08:14 » |
|
pa mislim da on još ima puno toga za pokazat, mlad je. a mislim da ako ga ikad uspijemo dovest da se ne?e provest poput quaresme, mislim da njega nebi tako lako zaustavljali
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #17 na: Sijeanj 11, 2009, 20:15:35 » |
|
To je previše skup aranžma (i neostvariv), bolje probati puno jeftiniji a ne mnogo lošiju opciju sa Riberyjem. Momak je fenomenalan i sigurno mu nije potrebna adaptacija.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #18 na: Sijeanj 11, 2009, 23:13:35 » |
|
To je previše skup aranžma (i neostvariv), bolje probati puno jeftiniji a ne mnogo lošiju opciju sa Riberyjem. Momak je fenomenalan i sigurno mu nije potrebna adaptacija.
ma nije ribery tako jeftin, kad se zbroje sve nesrece autobusom koje skrivi 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #19 na: Sijeanj 12, 2009, 00:13:17 » |
|
 pa treba o?igledno paziti na njega.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
EL CUCHU 19
|
 |
« Odgovor #20 na: Sijeanj 12, 2009, 04:59:39 » |
|
 pa treba o?igledno paziti na njega. Imao de?ko teško djetinjstvo,valjda nije imao igra?aka,pa se sad malo zaigrao.... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #21 na: Sijeanj 12, 2009, 10:19:27 » |
|
Ne znam zasto se otvorila ova tema, ali drago mi je. Gdje god bude igrao u buducnosti, za mene je daleko najbolji igrac svijeta trenutno. Diego, Pele, Di Stefano, Cruijff, Messi, Zidane... To je za mene vrh.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #22 na: Travanj 08, 2009, 22:50:14 » |
|
Messi genije pa skojom lakocom cojk igra lopte
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Puppi
|
 |
« Odgovor #23 na: Travanj 08, 2009, 23:53:23 » |
|
stvarno je lijepo gledati kad on ima loptu u nogama kako s lakocom prolazi i koji trk ima
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #24 na: Svibanj 20, 2009, 22:42:48 » |
|
Messi odbio »?arobnu« ponudu Cityja
Argentinac Lionel Messi, napada? Barcelone, odbacio je ?arobnu ponudu engleskog prvoligaša Manchester Cityja, piše u srijedu španjolski sportski list »Marca«.
Prema pisanju tog lista, predstavnici engleksog prvoligaša ponudili su platiti Barci odštetu za raskidanje ugovora s Argentincem u visini od 150 milijuna eura, a njemu su ponudili po 10 milijuna eura za sezonu u ?etiri godine.
Messi (21) koji je stalno tvrdio da želi ostati u Barceloni odmah je odbio ponudu kao što je napravio ranije, dodaje »Marca«, napada? Real Madrida Raul.
Manchester City negira da je htio Raula, ali se naga?anja o tome koga želi u svom klubu Sheik Mansour Bin Zayed Al Nahyan, vlasnik Manchester Cityja, nastavljaju.
Drugi sportski list »AS« piše u srijedu da je Manchester City zainteresiran za zvijezde Atletico Madrida Argentinca Sergia Aguera i Urugvajca Diega Forlana kao i za napada?a Valencije David Villu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|