Mediji su Cuperu prisili epitet gubitnika, a oni itekako utjecu na misljenje javnosti, ali i nogometnih djelatnika. Ne mozes reci kako likovi poput Abramovica, vlasnika Liverpoola i sl. znaju nesto o nogometu. Isto je i sa igracima. Svi talentirani igraci polaze s iste tocke. Mnogi postanu super zvijezde, a mnogi propadnu. Najvise zbog propagande. Posto sam i sam sportski novinar znam kako ljudi (roditelji, manageri) nude novac da bi se nesto lijepo pisalo o njihovim sticenicima. To tako ide, moramo svi znat da je nogomet danas daleko vise biznis nego sport. Pogledajmo samo kako je Lampard (kad pricamo o igracima, pricamo o njihovim managerima) iskoristio medije da ovog ljeta sebi podigne cijenu, a zatim je potpisao najjaci ugovor u Premieru. Tako ni Cuper vise nije mogao postati trener bilo koje velike momcadi, jer nije nista osvojio. A da jest, kao sto je trebao scudetto 2002. i te kako bi imao trziste. Ne zaboravimo sto nam se sve dogadjalo u utakmici s Chievom 2:2 u Veroni. Ja ne znam kako mozete vjerovati da Moggi nije tada kontrolirao suce. Uvjeren sam da jest! A Cuper je par godina kasnije spasio vec izgubljeno u Mallorci.
A mi smo imali Lippija (sve zivo osvojio), Zaccheronija (scudetto s Milanom, cudo s Udineseom prije toga) pa ne samo da nismo nista osvojili, nego smo bili predmetom ismijavanja drugih navijaca. S pravom.
E sad, ja nisam nogometni strucnjak da primjetim te stvari za vrijeme utakmice, ja samo znam dokle smo stigli u prvenstvu i u Ligi prvaka s Cuperom, a dokle s ostalima. I zato sam bio zadovoljan Cuperom.
A sto se tice Moggija, na njega se mozemo vaditi od '98 i onog penala na Ronaldu. Nije li vam cudno da je Juventus svoj prvi naslov nakon 9 godina (86.-95.) osvojio bas nakon dolaska Moggija na funkciju izvrsnog direktora? Meni jest. A onda su ih uzeli jos 6. Mogu im priznat 97. i 03. od 7! A digli su im samo 2, ja bih im uzeo jos 1995. (kakva kradja na Delle Alpima protiv Parme kada Cannavaru nije priznat cist gol), 1998. i 2002!
svaka cast