|
inter1908
|
 |
« na: Rujan 25, 2008, 11:03:00 » |
|
Evo rekao sam kako mi je on jako drag igra? pa sam odlu?io i otvorit temu o njemu. Otkad je došao uvjek mi se svi?ao jer je ?esto znao odlu?it utakmice i opravdat trenerovo povjerenje,pa tako i ju?er  Dobro da ga Mourinho nije otpisao i po meni je on bolji od Crespa i nadam se da ne?e još tako skoro oti?. Ju?er nakon utakmice je izjavio: "Tu sam ve? dugo i oduvijek sam volio ovaj tim.Uvjek dajem sve od sebe svaki put kada sam na terenu" Cruz je car 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ultras
|
 |
« Odgovor #1 na: Rujan 25, 2008, 12:37:21 » |
|
Najveci car ali uvijek daju prednost Adrianu,Ibri,Ballotelliu pred njim...mislim da bi se bolje od njih pokazao,svaki put kad igra zabije gol...fenomenalan igrac...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #2 na: Rujan 25, 2008, 15:10:31 » |
|
strpljiv je i odan klubu. Uvijek dobro do?e kao džoker i tako ga i treba koristiti. Ako je starter obi?no odmah zabije i treba ga na poluvremenu mijenjati jer ?e rijetko zabiti gol u drugom dijelu ako je po?eo. Jednostavno je takav igra? da riješava sve brzo ili nikako. Zahvalan je i zato što mirno podnosi svoju ulogu rezerviste kao i Toldo. Za klub je to iznimno važno da ima iskusne igra?e na koje se može osloniti kad zagusti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
il Principe
|
 |
« Odgovor #3 na: Rujan 25, 2008, 15:19:12 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #4 na: Rujan 25, 2008, 15:34:32 » |
|
Julio Ricardo Cruz, dijete Buenos Airesa, ro?en je 13. kolovoza 1974. godine. U dobi od 14. godina prelazi u klub Banfield, gdje je jednu sezonu odigrao i sa Javierom Zanettijem. 1994. godine iznenada prelazi u Englesku, gdje ga je angažirao Everton. Tamo se nije snašao pa je ve? nakon godinu dana vra?en natrag u Argentinu, ovoga puta u River Plate. Niti godinu dana Cruz nije izdržao u Argentini, pa je 1997.godine otišao u Nizozemsku, u klub Feyenoord, gdje je uredno zabijao golove i postao jedan od najboljih strijelaca Nizozemske Eredivise Lige. 2000.godine ga je angažirala Bologna, u kojoj zabija fantasti?na 44 pogotka u 3 sezone. To nije moglo promaknuti oku skauta milanskog Intera, pa je 2003. godine stigao na Meazzu. U po?etku je Cruz svaku utakmicu po?injao od prve minute (tada su bili ozlije?eni i Vieri, Batistuta, Crespo), da bi kasnije ?esto bio na klupi. Ipak, nije gubio nadu nego je strpljivo ?ekao svoju priliku, te bi svaki puta zabio kada bi ušao u igru. Ve? tada je u talijanskom tisku ozna?en kao pravi jocker s klupe, koji uvijek može preokrenuti tijek utakmice. Prve dvije sezone je zabio 12 golova za Inter. Prvi pogodak mu je bio 17. listopada 2003. godine na Highburyu protiv Arsenala, u utakmici koju je Inter dobio 3-0. Nevjerojatno, ali zabijao bi i kada bi ulazio u posljednjih 5 minuta. Primjerice, iste sezone je Inter gubio protiv Porta 1-0, pa je on ušao umjesto Adriana u 84.minuti, da bi kasnije zabio dva gola i preokrenuo utakmicu. Na zimu 2005.godine Roma i Lazio su nudili velik novac za njega i basnoslovne ugovore, ali je Cruz odlu?io ostati u Interu i još uvijek ?ekati svoju pravu šansu. Napokon, te sezone je postao prvi Interov strijelac sa 21 golom! 15 golova u prvenstvu, 4 u Ligi prvaka i još dva u Kupu protiv Rome. Nakon toga je ?esto dobijao i kapetansku traku ako bi Manici odmarao Zanettija, Recobu, Cordobu ili Materazzija. 2006/07. godina nije dobro po?ela za njega. Ozlijedio je ligamente koljena ve? na po?etku sezone, pa je Inter loše krenuo u Ligi prvaka porazima protiv Bayerna i Sportinga, a onda se Cruz vratio i zabio 3 gola za Inter, te neke klju?ne golove u Serie A. 11. ožujka 2007.godine u derbiju protiv Milana Mancini je od prve minute postavio Ibrahimovi?a i Crespa kao napada?ki tandem. Samo 11 sekundi nakon što je Julio Cruz zamijenio Crespa, namjestio je Ibrahimovi?u gol za izjedna?enje. 10 minuta potom je on sam postavio kona?an rezultat, 2-1 za Inter. Prošle sezone postigao je 13 golova i bio je drugi strijealac Intera. Tako?er ove godine potpisao je ugovor do ljeta 2009.godine.
REPREZENTACIJA: Za reprezentaciju Argentine je nastupio 17 puta, a zabio je 3 gola. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njema?koj. Zabio je gol iz penala u izvo?enju kaznenih udaraca, ali Njema?ka je ipak prošla dalje u polufinale (penal je promašio Esteban Cambiasso, njegov suigra? iz Intera). NADIMAK: Cruzov nadimak je „il Giardinero“ (Vrtlar). Taj nadimak potje?e još iz njegovih tinejdžerskih dana kada je uzdržavao travu na igralištu Banfielda. Jednog dana trener Oscar Lopez je imao samo 10 igra?a na utakmici, pa je pozvao Cruza da zaigra. Cruz je zabio dva gola što je natjeralo ?elnike Banfielda da ga angažiraju kao igra?a. Zbog svoje frizure ima nadimak i „Poncharello“, koji je dobio u ?ast poznatog glumca Francka Poncharella, koji je najpoznatiji po svojoj reklami za ?ips.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #5 na: Rujan 25, 2008, 15:37:36 » |
|
Julio Cruz = savrsenstvo al podcijenjeno !!!
Kada je 2003.g Crespo otišao iz Intera u Chelsea, Moratti je posegnuo za njega neobi?nim riješenjem,kupio je nerazvikanog Julia Cruza. Puno ljudi se tada iznanadilo zbog te kupovine, jer sjetite se, nedugo prije toga Interov napad vodili su Vieri, Zamorano, Baggio, Ronaldo, Crespo, Batistuta, Sosa i mnoge zvijezde,a Cruz to jednostavno nije. Od dolaska u Inter Cruz nikada nije bio prvi izbor, prilike koje je dobivao prihva?ao je objeru?ke. Godinama se borio za prvih XI, a tek ove godine, kada je napunio 33 godine, izborio se za to u konkurenciji Ibrahimovi?a, Adriana, Crespa, Suaza.
Po dolasku u Inter, u debiju protiv Arsenala u Londonu zabio je gol nakon desetak minuta igre, a zabijao je gotovo svaki put kad je dobio priliku, sve to nije mu priskrbilo status prvotimca. Te sezone zabio je 7 golova u 21 susretu, u briljantnoj sezoni 2005/06 u 31 nepunoj utakmici, uglavnom je ulazio, bio je strijelac 15 puta, prošle godine u 15 susreta mrežu je tresao 7 puta. Uglavnom mu se postotak vrti oko 50% oodigrano/zabijeno.
Cruz ima peh što nije zvijezda,a u Interu za igrat u napadu o?ito treba nešto više od zabijanja golova,jer Cruz nema vrline Ibrahimovi?a, on nema karizmu Vieria, pojavu Crespa ili Adriana, on ima jednostavnost, kako na terenu tako i uživotu, ne ulazi u skandale, ne puni novine...možda zato nije bio prvotimac.
Ove sezone Mancio je izgleda shvatio da Cruzu treba dati priliku da igra u kontinuitetu i nije pogriješio, Cruz je u 11 utakmica ove godine poentirao 8 puta, ispred njega na ljestvici strijelaca su samo Trezeguet i Ibrahimovi?. U Ligi prvaka je u zadnje dvije utakmice tako?er zabio po gol. Popularni Vrtlar je igra? koji zabija baš kad treba, kao prošle godine kad je ušao protiv Milana i u drugom dodiru s loptom zabio. Cruz zabija velikim mom?adima i to redovito, nije poput Gillardina koji zabija ekipama koje se bore za opstanak,a protiv velike ekipe se izgubi. Vjerojatno ne postoji igra? koji je više golova zabio Juventusu od Cruza, stare mušterije, prva dva gola zabio im je još davno u Ligi prvaka, igraju?i za Feyenoord,a nastavio im je zabijati i u Interu,gotovo redovito.
Toliko podcijenjen igra? dugo nije igro u Interu, cijelo vrijemese bori za prvih 11 protiv strašnih imena,ove godine se kona?no izborio, rezultat je hrpa golova,a konkurencija mu nije laka, Ibrahimovi?, Suazo, Crespo, Adriano... Svaka ?ast Cruz !!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ultras
|
 |
« Odgovor #6 na: Rujan 25, 2008, 15:40:52 » |
|
Svaka cast Adnane...sta se tice Cruza,neman komentara,omiljen igrac..Julio 4ever
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #7 na: Rujan 25, 2008, 15:46:55 » |
|
Nema na cemu hvala ipak.....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Marko_Sibenik
|
 |
« Odgovor #8 na: Rujan 25, 2008, 17:35:03 » |
|
julio cruz- kralj...najvise hvala za one nezaboravne golove vs cigana iz juveta... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #9 na: Oujak 17, 2009, 13:00:45 » |
|
Julio izgleda ipak nece potpisat novi ugovor i odlazi na ljeto. Tako je Mourinho pobijedio Morattija. Navodno je Juliju vec stigla ponuda od Monaca, a o njegovom angazmanu razmislja i Milan kao 3. alternativi. Sumnjam da ce Cruz prihvatit marginalne uloge, pa je vjerojatno da ce u neki manji klub od milanskih divova.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #10 na: Oujak 17, 2009, 13:06:49 » |
|
Ma treba se plako rjesavati igraca zahvalit im se i neka idu Cruzu hvala na svemu ali ruku na srce nema mjesta u napadu Intera .........
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #11 na: Oujak 17, 2009, 13:15:45 » |
|
Ja se slazem 100%, svaka cast na golovima, ali on meni nikad nije bio prva opcija. Da sam ja trener, meni bi bio 5. napadac kao sto je i Mourinhu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
billyRI
|
 |
« Odgovor #12 na: Oujak 17, 2009, 15:50:56 » |
|
Ma treba se plako rjesavati igraca zahvalit im se i neka idu Cruzu hvala na svemu ali ruku na srce nema mjesta u napadu Intera .........
pa šta nije pred malo produžio ugovor ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #13 na: Oujak 17, 2009, 15:53:33 » |
|
da ja sam isto ?uo da je na zimu produžio  kako god ne? mi biti drago kad ode, niti on ni crespo, jer puno su dali ovom klubu(cruz malo više), no više nisu na tom nivou, bar tako mislim
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
EL CUCHU 19
|
 |
« Odgovor #14 na: Oujak 17, 2009, 22:15:08 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #15 na: Oujak 18, 2009, 08:19:47 » |
|
Da, da, legendarni Prisco!! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #16 na: Oujak 18, 2009, 10:30:50 » |
|
Treba ga ostaviti,kolko nas je puta spasio u zadnjim minutama,on je naš pravi ?oker s klupe.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #17 na: Svibanj 09, 2009, 21:35:30 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #18 na: Svibanj 09, 2009, 22:49:34 » |
|
Mi njima Cruza oni nama De Rossia  Ma neka ide Cruz,hvala mu na svemu,uvjek je bio dobar ?oker s klupe,ali gotovo je,stiš?u ga godine i vrijeme je da ode.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
hate
|
 |
« Odgovor #19 na: Svibanj 10, 2009, 13:23:59 » |
|
Mi njima Cruza oni nama De Rossia  Ma neka ide Cruz,hvala mu na svemu,uvjek je bio dobar ?oker s klupe,ali gotovo je,stiš?u ga godine i vrijeme je da ode. tako je
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #20 na: Lipanj 02, 2009, 10:33:07 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #21 na: Lipanj 02, 2009, 10:33:55 » |
|
Ako ode tamo još ?e se manje naigrat nego u Interu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ultras