Svibanj 23, 2012, 13:02:55 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobro dosli na Interusrcu.com forum

Stranica   Forum   Inter TV Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Gabriele Oriali  (Posjeta: 228 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Adnan
Super clan

Profil WWW

« na: Studeni 03, 2011, 23:01:35 »

Mjesto rođenja: Como
Datum rođenja: 25 studeni 1952
Visina: 176 cm

Juniorska karijera:
1966–1970 Inter

Seniorska karijera:
1970–1983 Inter
1983–1987 Fiorentina

U 13 godina koliko je proveo u momčadi Intera odigrao 392 utakmice i postigao 43 gola, a osvojio je dva Scudetta (1970/71, 1979/80); i dva naslova pobjednika Coppa Italia (1977/78, 1981/82).

Oriali je bio veliki borac, kao takav obilježio je jedan milanski derbi, igran 25.10.1981. U toj je utakmici postigao pobjednički pogodak, ali je i dobio 30 šavova nakon što ga je kopačkom u lice udario igrač Milana Mauro Tassotti. Te je godine Inter dobio oba derbija protiv Milana, uspjeh koji nije bio ponovljen 26 godina, sve do 2007. godine.

Nakon završetka igračke karijere, Lele je postao sportski direktor Bologne, zatim i Parme. U Inter se vraća da bi preuzeo mjesto tehničkog direktora, poziciju koju trenutno u Interu obnaša Marco Branca. Nakon uspješno obavljenog posla za vrijeme ere Mourinha na mjestu savjetnika za Mercato i člana vodstva prve momčadi, Lele odlazi iz Intera.

Vidje da nemamo teme pa da je otvorim velike stvari je odradio za inter HVala mu na svemu Sinoc je izjavio da je njegov povratak u inter nemoguc al nikad se ne zna Nije mi jasno zasto je otisao ...sretno i hvala mu na svemu ... novija zastava novija zastava
Evidentirano

ILfenomeno
Stalni clan

« Odgovor #1 na: Studeni 04, 2011, 19:25:23 »

EEE to me je prije svega zanimalo, znači to je gospodin koji je bio tehnički direktor i zaslužan za jednu od najboljih transfer kampanja ikada...mislio sam da je bio on, ali nisam bio siguran.

Svaka čast gospodine Oriali i vratite nam se, trebamo vas više nego ikada  novija zastava baklja for in
Evidentirano

Adnan
Super clan

Profil WWW

« Odgovor #2 na: Studeni 16, 2011, 13:17:02 »

Dugo očekivane, stigle su riječi Gabrielea Orialija, bivšeg službenika i igrača Intera. Lele se vratio na bolni i iznenadni odlazak iz voljenog kluba, koji je pogodio njega, ali i mnogobrojne navijače crnoplavih.

Njegova želja za povratkom bi mogla biti prihvaćena u budućnosti, ali razdor postoji:
"Predsjednik Massimo Moratti je nagovoren od strane Marca Brance i drugih službenika da se odrekne mojih usluga u klubu."

Lele je iskoristio priliku da se zahvali svim navijačima koji su mu kroz posljednjih nekoliko mjeseci pokazali koliko ga vole i poštuju. Oni navijači koji si još uvijek ne objašnjavaju njegov odlazak:
"Nakon trideset godina u Interu mislio sam da sam zaslužio veće povjerenje i poštovanje, međutim, vani sam, a da ne znam ni zašto. Znam samo tko je želio da odem."

Dolazak Beniteza i Carbonija nije bio presudan faktor njegovog odlaska:
"Svi misle da je dolazak Carbonija odlučio moj odlazak. Tko misli tako griješi. Carboni nije zauzeo moje mjesto u klubu."

Odnos sa Morattijem:
"Razgovarao sam s njim prije i poslije: predsjednik je potvrdio poštovanje prema meni, i meni osobno i na televiziji. Očito je da je shvatio mnoge stvari, ali ne može se vratiti natrag."

Marco Branca - razmišljanje je jednostavno:
"Sretan sam da nisam dio projekta, pogledajmo samo posljednjih šesnaest mjeseci. Napravljene su greške vezane za neiskustvo i bezobraznost, u samoj fazi projektiranja. Biti službenik u Interu nije jednostavno. Potrebno je iskustvo. Najveća greška je bio Benitez, novi trener kojeg je trebalo podržati do kraja, kojem je trebao pomoći netko ko je potpuno upoznat sa ambijentom. Dalje, nije moguće promijeniti četiri trenera u dvije sezone. Ja nemam ništa protiv Gasperinija, ali svi znaju kako on igra. Zašto nije uzet odmah Claudio Ranieri, koji je i na ljeto bio slobodan? Tolike promjene bune i same igrače koji gube referentnu točku. I igrači Barcelone bi se izgubili sa tolikim promjenama na klupi."

A da Moratti pozove?
"Inter je uvijek u mom srcu. Tko zna da li ću se jednog dana vratiti. Danas, međutim, ne postoje temelji za moj povratak, a ja ne postavljam ultimatume. Nisam ni otišao na stadion, iako mi je predsjednik ostavio sezonske ulaznice, kako ne bi stvarao probleme mojim prisustvom."

Nastavak sezone:
"I dalje sam veliki navijač crnoplavih i nadam se da će ekipa nakon pauze krenuti prema gore. Moramo biti realni: u Ligi Prvaka cilj je najviši, a u prvenstvu treće mjesto. Sada ne treba brinuti o ljestvici već razmišljati o igri, pobjedama i odlasku sa dna. Za konačnu pobjedu favoriti su Milan i Juventus. Napoli mi se sviđa, ali platiti će igranje u Champions League. Ne podcjenjujmo Lazio i Udinese, prelijepe realnosti."

Što radi Oriali, u međuvremenu?
"Početkom sezone sam pratio Manchester City. Mancini radi odličan posao. Promijenio je mentalitet i način treniranja. Ne bi imao ništa protiv da radim sa njim."

Sramota od strane interove uprave covjek 30 god proveo u interu i tako mu vratili doveo je najbolje igrace sto Branca nece ni na igrici PS3  ne bi  me iznenadilo da i Zanetti legenda intera zavrsi otjerano sramota ..Oriali sretno ..
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!