Alvarez: Nisam mogao odbiti klub u kojem igra Zanetti

"Ispunio sam san mojem ocu Carlosu: od malih nogu simpatizira Inter. Sada ću ga povesti sa sobom da vidi u živo crnoplavi svijet." Ricky Alvarez je tek potpisao ugovor, a već ima spremne putne torbe.Novi Morattijev dragulj će se danas ukrcati na avion u Buenos Airesu i od sutra biti na raspolaganju klubu. Zdravstveni pregled, prvi susret sa Gasperinijem, obilazak Appiano Gentilea. Drugim rječima, scenarij je već napisan:
"Iako sam bio na odmoru, nisam prestao trenirati i posljednja tri dana sam pojačao intenzitet. Znao sam da se događa nešto važno za moju karijeru. Želim doći spreman na prozivku Intera, bitno je da i prvi dojam bude dobar."Pregovori su bili dugi samo jer je Velez pokušavao dignuti cijenu, ali već u nedjeljnoj noći je sve bilo rješeno. Predstavnici Nerazzurra su čitavo vrijeme bili u kontaktu sa Alvarezom i njegovim predstavnikom Simonianom. Ideja Arsenal je zamrla onog trenutka kad je Inter poslao službenu ponudu:
"Kako sam mogao odbiti ponudu kluba u kojem igra Javier Zanetti? Legenda argentinskog nogometa, model za svako dijete koje se približi nogometnoj lopti."
Argentinska kolonija je sve veća:
"Inter ima argentinsku dušu. Mislim da ću se odmah uklopiti. Milito je veliki strijelac."
Upravo će Milita Ricky morati hraniti asistencijama. Sa Morattijevim suradnicima je Alvarez mnogo pričao o taktici i pozicijama na terenu. Nakon što je svom agentu oteo olovku i papir, nacrtao je nogometni teren i pokazao nekoliko pozicija:
"U Velezu sam igrao kao broj 8, broj 10, te nekoliko puta kao desno krilo."
Drugim riječima, Gasperini će dobiti polivalentnog igrača, što je svakako veoma važno.
Potpis ugovora je bio gotovo formalnost: trajati će 5 godina i Alvarez će zarađivati milijun eura godišnje. Tu su, dakako, i razni bonusi vezani za odigrane utakmice, postignute golove i za konačni rezultat Intera na kraju sezone. U Italiji i u Europi. Kiša novaca za ovog južnoameričkog talenta koji je do jučer zarađivao oko 200.000 eura.
Ukupan iznos transfera je oko 9 milijuna eura, a uz bonuse se cifra penje na skoro 12 milijuna. Interovi ljudi su u Buenos Airesu proveli ukupno tri dana, praktički bez spavanja:
"Kod Alvareza nas je dirnula njegova jednostavnost. Dolazi u Italiju sa velikom željom za pobjedama, očitava mu se to u očima."
Sada i Interovi navijači mogu sanjati Rickya i njegove poteze u crnoplavom dresu.