Pazzini: Želim osvojiti sve O Pazziniju na terenu sve se zna. Za mjesečnik Calcio2000 Giampaolo Pazzini odgovarao je na pitanja na koje nismo imali prilike prije čuti odgovor. Intervju vam prenosimo u cijelosti.
Kako izgleda tvoj uobičajeni dan?
"Volim spavati, tako da kad je trening ujutro budim se u zadnji tren, pojedem doručak i idem u Appiano. Kad je trening popodne želim provesti vrijeme sa suprugom, pojesti ručak s njom prije nego odem na posao s prijateljima."
Najdraži i najteži trenutak u danu?
"Najteži je kad se moram probuditi (smijeh, op.a.). Najbolji ne može biti nijedan drugi nego kad sam na terenu. Osjećaj je nevjerojatan."
Što Pazzni najčešće jede?
"Moja slabost su slatkiši. Nastojim ih ne jesti puno iako ih jako volim. Nastojim se zdravo hraniti. Moram priznati da imamo sreće jer su kuhari u Appianu odlični."
Kako se opuštaš?
"Volim provoditi večeri u miru gledajući dobre filmove ili sport. Volim i izaći na večeru sa suprugom, a kad dođu prijatelji u posjet volim odigrati s njima FIFU."
Igrate i u karanteni? Tko je najbolji od vas?
"Da, igramo. Igram uvijek protiv Ranocchije i nikad ga ne mogu pobjediti. Mislim da u igrici nijedan igrač nije napravljen bolje od mene, pogotovo kad ja upravljam sa sobom. Onda sam savršen." (smijeh, op.a.)
Kako proživljavaš trenutke uoči utakmice?
"Trudim se opustiti i ne misliti o utakmici. Mislim da mi za sada uspjeva. Kada izađem na teren ne razmišljam o ničemu. Privatni život i svakodnevni problemi odjednom nestanu. Zanima me samo gdje se nalazi gol." (smijeh, op.a.)
Jesi li praznovjeran?
"Ne. I da jesam ne bih vam otkrio jer onda to gubi vrijednost."
Nervira li te odgovarati na pitanja novinara nakon utakmice?
"Ne, naviknut sam na to. To je dio mog posla. Ne volim trivijalna pitanja i pitanja koja zadiru u privatnost, ali shvaćam da je to posao novinara, postavljati pitanja koja ih zanimaju."
Tri gola koja nikad nećeš zaboraviti.
"Na prvo bi mjesto stavio gol koji sam postigao za Sampdoriju u pretkolu Lige Prvaka protiv Werdera, sjajan osjećaj. Na drugom mjestu je prvi gol koji sam zabio za Inter, protiv Palerma. Osjećao sam veliki pritisak i taj je gol bio pravo olakšanje. Na treće bi mjesto stavio pogodak u debiju za reprezentaciju. Nositi dres nacionalne selekcije je poseban osjećaj. Nešto magično."
http://www.youtube.com/v/8n8ZNw1taKE&rel=1Tvoja najbolja utakmica?
"Teško mi se odlučiti za jednu. Puno ih čuvam u srcu. Svaka utakmica ostavi neku poosebnu uspomenu."
Najdraži film, glazba i koju bi ženu želio izvesti na večeru, a da to nije tvoja supruga?
"Najdraži film mi je Benignijev 'Život je lijep'. Slušam uglavnom pop, a na večeru bi svakako izveo samo svoju suprugu. Iako, bilo bi mi zadovoljstvo biti za istim stolom s Michaelom Jordanom i Rogerom Federerom."
Idealni odmor?
"Opuštanje i odmor sa starim prijateljima."
Tvoje tri najveće vrijednosti?
"Profesionalizam. Vjernost. Iskrenost."
Po čemu želiš da te se pamti kada se ostaviš nogometa?
"Po tome što sam Pazzo. (Pazzinijev nadimak, u prijevodu - lud, op. a.) Želim da me se pamti kao igrača koji je davao sve za momčadi za koje je igrao, kao čovjeka s velikom strašću za sport, koji je postao njegova profesija. Sa tehničke strane, po brzini kojom rješavam situacije i po udarcu glavom."
Koji trofej bi najviše volio osvojiti?
"Sve.", zaključio je Pazzini razgovor bez odugovlačenja.
SRETNO PAZZINI