Ina?e obožavam ovaj mercato period, no ovo ljeto ?e biti nešto druk?ije. Taman kad nas je trebalo ?ekati jedno mirnije ljeto, otišao je i Jose i došla je velike neizvjesnost, najradije bih da me netko samo probudi tamo pred po?etak prvenstva i da pogledam na inter.it tko je novi trener i koje su promjene u igra?kom kadru.
Å to se ti?e trenera, evo jedan mali osvrt na imena koja su dosad kolala kroz medije i moja komentar na to koliko smatram da su te informacije vjerodostojne. Jer dio ovih glasina su obi?na novinarska naklapanja.
Capello -o?igledno i po našoj anketi najpoželjniji mogu?i kandidat. Prvo se par dana ?inilo da je njegov dolazak veoma izgledan, u zadnja dva dana se ?ini da ipak ostaje s Engleskom repkom. Svašta se piša, po nekim zadnjim informacijama je ?ak Inter odbio Capella pošto je ovaj zahtjevao da njegov suradnik i mena?er Engleske repke Baldini preuzme ulogu koju ima Branca, što naravno Moratti ne želi nikako.
Osobno smatram da je Capello i u Morattijevoj knjižici broj 1 kanddiat i da je svakako kontaktiran. Te tako?er smatram da je ukoliko Engleska oživi debakl na SP/osvoji mogu? njegov dolazak. Glasine ?e vjerojatno kolati sve do kraja SP ukoliko dotada Inter ne bude imao novog trenera.
Benitez -mene osobno zgrožava pomisao da on preuzme klupu, mogao bih napisati esej na temi zašto NE Benitezu. No za njega smatram da je vjerojatno najrealnija opcija, ne samo zato što bi on dotr?ao iz Engleske sam na poziv MM-a, ve? zato što bi ga Liverpool poklonio Interu, još bi mu stavili mašnu na glavu i poslali ga u paketu s par škartova koje je Rafa dovukao u Liverpool. Riera i takvi....

Stoga, njegovo ime se sigurno pjavilo u razgovorima Brance i Morattija dok ispijaju koktele. Vjerojatno kao zadnja mogu?a rezerva ukoliko sve ostalo propadne.
Hiddink -svakako jako dobra opcija, samo totalno nerealna s obzirom na njegov potpis ugovora s turskim savezom. Tako da njegovo ime nije budalaština, Moratti ga je sigurno kontaktirao, ali i dobio negativan odgovor.
Mihajlovi? -?ak i gora opcija od Beniteza za mene osobno, objasnio sam ve? u njegovoj temi zašto. Puno glasina i ?lanaka je bilo o njemu, ?inilo se da vodi kao glavni favorit ?ak je i Moratti gentelmanski rekao par lijepih rije?i o njemu. Ali smatram da tu nikad nije bilo ni?ega, da on nikad nije figurirao kod Brance i MM-a kao ozbiljan kandidat te je mogu?e da su mu ovako pomogli da stekne neke bodove kod ostalih(Fiorentina npr.)
Pellegrini -AS je izašao nekidan s ?lankom da je to riješena stvar, ali to je gomila budalaština. Premda vjerujem da je i njegovo ime došlo na red u razgovorima gore spomenutog dvojca. Mislim, nije da Inter nema ki?mu ekipe od igra?a koje je Real odbacio, svakako bi bilo zanimljivo vidjeti što bi odba?eni trener napravio.

Osobno-ne bih bio oduševljen s njim. Nova liga, vjerojatno jezi?na barijera i filozofija nogometa kakva bi s igra?kim kadrom kakvog Inter ima teško prolazila. Napomenuo sam ve? da sam protiv južnoameri?kih njema?kih i nizomskih trenera koji nisu imali igra?ko/trenersko iskustvo u Serie A koliko god dobri bili.
Guardiola- Osobno, bio bih oduševljan da on postane trener jer smatram da je ogroman potencijal i da je napravio sjajne stvari u dvije sezone u Barci. I uvjeren sam da bi Moratti tako?er bio presretan da Guardiola ne potpiše novi ugovor s Barcom(a dogovorio se s Laportom da ?e to u?initi s novim trenerom)....Dakle, bilo je kontakta, natpisi o njemu su gotovo svakodnevni, ali isto kao i s Hiddinkom, Guardiola je samo san....Njega izvu?i iz Barce trenutno ne bi bilo ništa lakše nego izvu?i Messija.
Hodgson -ne hvala, uvjeren sam da tako misli i Moratti i par glasina koje su se pojavile su vrlo vjerojatno budalaština.
Dunga-Ve? sam malo nešto pisao za Dungu, iz današnje perspektive mi se ?ini dosta realna opcija. Kao trener njeguje jedan dosta defanzivan pristup, tj. ne toliko defanzivan koliko je današnja mom?ad Brazila više izbalansirana u odnosu na neke mom?adi kroz povijest. Brazil igra ''najeuropskije'' odkad ja osobno pratim nogomet. Tako da Dunga nije baš klasi?an JA trener. I što je tako?er bitno, vrlo vjerojatno je slobodan nakon SP.
Nema previše glasina o njemu, bilo ih je naravno, ali siguran sam da je i njegovo ime dosta visoko u knjižici MM-a i Brance.
Leonardo i Maradonna- sportmediaset je donio njihova imena, treba li dalje to uop?e komentirati? ? Premda, o Leonardu sam se ve? izjasnio u ovoj temi i nemam uop?e negativno mišljenje o toj opciji dok je argentinski narkoman klaun.
Spaletti- zadnjih par dana se i on po?eo spominjati i siguran sam da je Moratti i njega kontaktirao ili ga bar drži kao izglednog kandidata. Ali problem s njim je ugovor u Rusiji i odnos s navija?ima Rome što je ve? netko spomenuo u temi. Osobno, totalno sam za Spalettij, vjerojatno top 3 ili 4 talijanski trener.
To bi bilo to, ?eka nas dugo, dugo ljeto prepuno obrata i zanimljivih situacija. I dalje smatram da se od Capella nije odustalo, ali Moratti vjerojatno istražuje i druge opcije.