Današnji ?lanak iz
Sportskih novosti iz pera
Roberta Matteonija:
Ovacije navija?a Lazija za pobjedu Intera
U nestvarnoj atmosferi Olimpica Inter je osvojio tri boda protiv Lazija i prakti?no osvojio peti scudetto zaredomU nestvarnoj atmosferi, u kojoj je
45.000 doma?ih gledatelja navijalo za goste zajedno sa desetak tisu?a njihovih navija?a, Inter je pobijedio Lazio
2:0,
i prakti?no osvojio
peti scudetto zaredom.
Golove, oba glavom postigli su u su?evoj nadoknadi prvog dijela, te
Thiago Motta u 70. minuti.
Pobjeda milanske mom?adi došla je nakon 90-minutne dominacije u kojoj su njezini igra?i u serijama dolazili u gol prilike. No, što zbog dekoncentracije Interovih igra?a, što zbog izvanrednih obrana vratara Lazija
Muslere, Mourinhova je mom?ad postigla samo
dva gola.
Mourinhu podrška svihNo, na stranu igra na travnjaku i više manje predvidljiv scenarij pobjede najbolje talijanske mom?adi, jest atmosfera.
Naime , kako su to i najavljivali,
45.000 navija?a Lazija otpo?etka utakmice navijalo je za
Inter. Svaki pokušaj napada doma?ih prema vratima Intera
pra?en je
zvižducima, a svaka velika prilika gostiju završavala je uzdasima žaljenja. Kada su pak
Interovi igra?i postigli
golove, na tribinama rimskog Olimpica vladala je
nevi?ena euforija...
-"Situacija je u Rimu takva i nekad je to doista teško shvatiti"-kaže veznjak Lazija
Christian Brocchi.
-"Mi smo znali da naši navija?i žele da Inter dobije kako Roma ne bi profitirala od našeg pozitivnog rezultata, no mi smo se u svla?ionici dogovorili da idemo maksimalno jer igramo za Lazio i naše ambicije. Dobro smo se držali do gola, a onda je do izražaja došla velika kvaliteta Intera i motiv."
Za Lazio je sve bilo olakšano kada je u poslijepodnevnim utakmicama
Atalanta igrala tek neodlu?eno protiv
Bologne i prakti?no ispala iz lige.
Tako su , bez pomo?i kažnjenog trenera
Reje , doma?i lakše podnosili ?injenicu da su im navija?i podržavali suparnika.
U toj atmosferi posebno je odjeknuo
veliki respekt kojeg su treneru
Intera Joseu Mourinhu iskazali navija?i
Lazija.
Po tome su jedinstveni u
Italiji, gdje se
Portugalca u pravilu
vrije?a.
-"Mourinho , pravi ?ovjek u lažnom nogometu !" - poruka je nakon koje
Jose , pozvan od navija?a, uzvratio
gestom zahvale.
Valja re?i da su
navija?ke skupine Lazija i Intera pobratimljene, pa ne ?udi poruka doma?ih tifoza na transparentu:
-"Ponosni na pobratimljenje , svaka ?ast sjevernoj tribini Intera."Uzvra?alo im je
desetak tisu?a navija?a
Intera, koji su se pridružili u vrije?anju predsjednika Lazija
Claudia Lolita, koji je ve? duže u sukobu sa navija?ima, te naravno
romanistima...
-"Ovo je atmosfera bila poticajna za Inter" - kazao je sportski direktor Intera
Marco Branca.
-"Posebno me se dojmila poruka za našeg trenera, kojeg u pravilu svugdje na gostovanjima do?ekuju sa uvredljivim porukama.
Najvažnije jest da je mom?ad na travnjaku ispunila cilj , ova ?e pobjeda biti veliki korak prema naslovu prvaka iako još ništa nije gotovo. Mi smo u utrci za tri trofeja, ali ništa još nismo osvojili."
Ve? u srijedu, na istom stadionu,
Inter igra finale Kupa protiv
Rome i nema dvojbe da ?e atmosfera na tribinama biti bitno druga?ija. Å to o tome misli
Jose Mourinho nismo saznali jer se trener Intera nije želio, po obi?aju, pojaviti pred novinarima.
Da je na rimskom stadionu u nedjelju nave?er bilo sve idealno za
Inter pokazuje i slu?aj
Maria Balotellija. Igra? kojeg su navija?i gotovo lin?ovali nakon utakmice sa
Barcelonom u
Milanu, više se puta ispri?ao ali nije bilo odgovaraju?e reakcije oprosta ultrasa.
No, prije utakmice sa
Lazijom, kada su igra?i
Intera izašli na travnjak,
desetak tisu?a pristiglih navija?a iz Milana,
do?ekalo je Balotellija skandiranjem i porukama podrške. Igra? je uzvratio vrlo emotivno, dva puta je šakom udario u prsa u predjelu srca i dao do znanja da se smatra
interistom!
Definitivno , idealna ve?er za
Inter.
preuzeto iz Sportskih novosti, Robert Matteoni
P.S.
Nekak' mi je jedino ovaj kraj ?lanka nestvaran , u vezi Balotellija....