|
Dr Iggy
Gost
|
 |
« na: Svibanj 27, 2008, 15:43:16 » |
|
Posto nisam nasao pogodnu temu da ubaicim ovo otvorio sam je kao posebnu. Eurosportov fudbalski tim godine Na kraju klupske fudbalske sezone 2007/2008, Eurosport je izabrao idealnu jedanaestorku evropskog fudbala za ovu sezonu. Zbog velikog broja izuzetnih napada?a, formacija njihovog tima je 4-1-3-2, ali se naglašava i da su defanzivci koji su dobili mesto u ovom timu odradili fenomenalni posao. U postavi se nalaze tri igra?a aktuelnog šampiona Evrope i Premijer lige Man?ester Junajteda, Patris Evra, Rio Ferdinand i Kristijano Ronaldo, dok je Ser Aleks Ferguson izabran za najboljeg trenera. 1. Žulio Cezar (Internacionale, Serija A): Brazilac je, u oštroj konkurenciji, Dejvida Džejmsa iz Portsmuta pobedio uglavnom zbog svojih odli?nih odbrana koje su Interu donele tre?i skudeto zaredom. Cezar je primio svega 26 golova, i u ligi je uspeo da 18 utakmica ne primi gol. Stena na kojoj je izgra?ena uspešna sezona Intera. 2. Žoze Bosingva (Porto, Liga): Forma ovog desnog beka u redovima portugalskog šampiona bila je odli?na, tako da je za njega bio zainteresovan Man?ester junajted dok ga ?elsi na kraju nije kupio za 16,2 miliona funti. Uprkos oduzimanju šest poena Portu zbog nameštanja me?eva pre nekoliko sezona, klub je postao šampion sa ?ak 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Sporting, a Bosingva je imao klju?nu ulogu u uspehu tima. 3. Patris Evra (Man?ester Junajted, Premijer Liga): Francuz je igra?ki sazreo ove sezone i bio je veliki doprinos atraktivnom fudbalu kojim je Junajted osvojio i Englesku i Evropu. Uvek kao pretnja po levoj strani, Evra je bio zapažen u mnogim akcijama Junajteda, dok je njegova igra u odbrani bila gotovo besprekorna. 4. Karlos Kueljar (Rendžers, Škotska Premijer Liga): U sezoni Rendžersa u kojoj se pokazala sva snaga odbrane, uvek potpuno spremni Španac je zasenio sve ostale konkurente. ?itave sezone je suvereno marširao linijom odbrane Rendžersa, a na putu do finala Kupa UEFA ?ak na šest me?eva nisu primili gol. 5. Rio Ferdinand (Man?ester Junajted, Premijer Liga): Jop jedan igra? Junajteda, i još jedan igra? koji je veoma sazreo u proteklih deset meseci, postavši jedan od najboljih igra?a na svetu na svojoj poziciji. Ferdinand, koji i pod pritiskom uvek igra hladne glave, i pored jednako pribranog Nemanje Vidi?a ?ini srce Junajtedove odbrane, ove sezone osvojio je i titulu Lige šampiona, a postao i konkurent za mesto kapitena Engleske. 6. Danijele De Rosi (Roma, Serija A): Srce Rominog tima koji je neo?ekivano izbacio Real Madrid iz Lige šampiona u osmini finala i bukvalno do poslednjeg minuta se borio sa Interom za skudeto. Igra? sredine terena koji je postao i nada italijanske reprezentacije za predstoje?e EURO 2008 odli?nu sezonu završio je podigavši trofej Kupa Italije. 7. Lionel Mesi (Barselona, Primera): Iako je sezonu ponovo završio bez i jednog osvojenog trofeja, Mesi je bio najbolji u ekipi Barselone. U polufinalu Lige šampiona nadigrao je drugog kandidata za najboljeg igra?a sveta, Kristijana Ronalda li?no, dok je u 37 nastupa za Barsu postigao i 16 golova. 8. Kristijano Ronaldo (Man?ester Junajted, Premijer Liga): Šta još ima da se kaže o Ronaldu? Neverovatna 42 gola u sezoni, i to još od igra?a koji nije tipi?an napada?, osigurala su njegovu kandidaturu za Zlatnu loptu, dok je Zlatnu kopa?ku osvojio bez imalo muke. Nigde više ne?ete videti sebi?no desno krilo koje ne ume da doda loptu u napadu- ti dani su davno prošli. Ronaldo je dokazao da može da igra bilo gde na sredini i u napadu, kao i da vodi ?itave akcije, i kao jedan od najkompletinijih igra?a na sveta zaslužuje da se na?e na svakom spisku najboljih. 9. Fernando Tores (Liverpul, Premijer Liga): Apsolutna senzacija u prvoj godini u Premijer ligi, Španac se veoma lako i brzo prilagodio igri u novoj ligi. Njegova nadmo? u driblingu, kretanje na terenu i sposobnost da ni iz ?ega stvori akciju nisu doneli nijednu titulu na Enfild, ali su bili izuzetni do te mere da su svi verovali da bi upravo njegov talenat i mogao tako nešto da u?ini. Dvadeset i ?etiri gola u ligi, od toga nijedan iz penala, ve? su postavili Fernanda Toresa kao jednog od najboljih strelaca Evrope. 10. Luka Toni (Bajern Minhen, Bundesliga): Kad je u pitanju Toni, sve je u broju golova koji postižete. Naravno, malo je re?i da je Italijan i ispunio svoju fudbalsku mantru, postigavši 24 gola u 31. nastupu u svojoj prvoj sezoni u Bundesligi. Uz 10 golova u 11 nastupa u Kupu UEFA, Toniju niko ne može osporiti nadimak "mašina za golove". 11. Frank Riberi (Bajern Minhen, Bundesliga): Drugo veliko poja?anje Bajerna prošlog leta, i još jedan igra? koji nije razo?arao. Odbrane timova Bundeslige nikako nisu uspele da spre?e mladog Francuza otkako je stigao u Nema?ku, i tako je Riberi postao graditelj svakog napada svog tima, sa kojim je osvojio i titulu u svojoj prvoj sezoni u Nema?koj. Najbolji trener: Ser Aleks Ferguson (Man?ester Junajted, Premijer Liga) Rezerve: Dejvid Džejms (Portsmut, Premijer Liga), Džon Teri ( ?elsi, Premijer Liga), Markos Sena (Viljareal, Primera), Alesandro Del Pjero (Juventus, Serija A), Karim Benzema (Lion, Francuska liga) J.Cezar je ipak tu!!!!!!!!!!!!!!! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #1 na: Svibanj 27, 2008, 15:58:47 » |
|
svaka im ?ast za našeg Julia Cesara.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #2 na: Svibanj 27, 2008, 17:32:24 » |
|
složio bi se sa svim osim s Cullear- lik je debil
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #3 na: Svibanj 27, 2008, 23:30:55 » |
|
ma slicno to sam nasao na goal.com stranici. najbolje momcad serie a, ima 2 interovca, a 3 il 4 iz juBea
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #4 na: Listopad 10, 2008, 18:11:33 » |
|
Ej boze Delpiero sa 35 godina ima Ibrahimovica nema .......al bitno je da je tu Julio Cesar LOPTA JE BACENA......
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #5 na: Listopad 10, 2008, 20:44:44 » |
|
ha...svaki novinar ili sportski djelatnik unese malo subjektivnosti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #6 na: Prosinac 09, 2008, 19:12:00 » |
|
UEFA: Izaberite mom?ad godine
Posjetitelji službene UEFA-ine internetske stranice mogu izabrati mom?ad godine. Me?u 55 nogometaša nalazi se ime samo jednog Hrvata - Luke Modri?a...
Najviše kandidata za idealnu mom?ad u 2008. godini dala je španjolska reprezentacija, njih 13, a gledano pojedina?no po klubovima, prednja?i osvaja? Lige prvaka i Premiershipa, Manchester United, sa šest svojih nogometaša.
Glasovati se može do 12. sije?nja sljede?e godine.
Vratari: Adler (Bayer), Akinfejev (CSKA), Casillas (Real Madird), ?ech (Chelsea), Van der Sar (Manchester United);
Desni brani?i: Bosingwa (Chelsea), Anjukov (Zenit), Sagna (Arsenal), Ramos (Real Madrid), Maicon (Inter);
Centralni brani?i: Carragher (Liverpool), Ujfaluši (Atletico), Ferdinand (Manchester United), Carvalho (Chelsea), Vidi? (Manchester United), Puyol (Barcelona), Terry (Chelsea), Marchena (Valencia), Pepe (Real Madrid), Chiellini (Juventus);
Lijevi brani?i: Capdevila (Villarreal), Lahm (Bayern), Evra (Manchester United), Žirkov (CSKA), Van Bronckhorst (Feyenoord);
Desna krila: Zanetti (Inter), Gerrard (Liverpool), Altintop (Bayern), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Schweinsteiger (Bayern);
Centralni vezni: Timoš?uk (Zenit), Xavi Hernandez (Barcelona), Žirjanov (Zenit), Senna (Villarreal), Aurelio (Betis);
Napada?ki vezni: Aršavin (Zenit), Lampard (Chelsea), Fabregas (Arsenal), Ballack (Chelsea), MODRI? (Tottenham);
Lijevi vezni: Sneijder (Real Madrid), Robben (Real Madrid), Iniesta (Barcelona), Silva (Valencia), Ribery (Bayern);
Napada?i: Del Piero (Juventus), Ibrahimovi? (Inter), Torres (Liverpool), Rooney (Manchester United), Benzema (Lyon), Villa (Valencia), Messi (Barcelona), Agüero (Atletico), Güiza (Fenerbahçe), Adebayor (Arsenal);
Treneri: Ketsbaia (Anorthosis), Terim (Turska), Advocaat (Zenit), Aragones (Fenerbahçe), Ferguson (Manchester United)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #7 na: Prosinac 09, 2008, 20:20:27 » |
|
Da, pa je tako danas izašlo da je Kranj?ar 5. najve?a izdaja (Dinamo - Hajduk) u povijesti. A Ronalda nema me?u 10. Po meni je on najve?a izdaja u povijesti. Ali Englezi su to, ipak su njihove transfere (ili onih koji igraju tamo) najviše spominjali u 10. Jedino su Figa još uvrstili.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #8 na: Prosinac 09, 2008, 20:32:33 » |
|
ma mene uop?e te i takve stvari ne zanimaju jer su u velikoj mjeri subjektivne.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #9 na: Prosinac 10, 2008, 18:50:02 » |
|
za niku mogu re?i samo ovov: on je potjeran iz dinama!!! ja mu ne zamjeram, poznajem ga osobno i mislim a je odli?an(ne baš tolko i u pes-u) ali glupo je to da je na 5. mjestu, drugo je što su navija?i bili obmanjeni maminjovom laži i popušili pri?u kako oni sami kažu "cigana". a drugo mislim da je sramota da na ovom spisku nema cesara jer on je defintivno bolji od ovog adlera
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fanatico
|
 |
« Odgovor #10 na: Prosinac 10, 2008, 20:06:38 » |
|
J.Cesar je cijelu godinu branio odli?no i postao standardni golman kod Dunge. Više nego ?udan izostanak, ali sam ve? gore rekao da puno ne dajem na te izbore.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #11 na: Prosinac 10, 2008, 21:13:57 » |
|
za niku mogu re?i samo ovov: on je potjeran iz dinama!!! ja mu ne zamjeram, poznajem ga osobno i mislim a je odli?an(ne baš tolko i u pes-u) ali glupo je to da je na 5. mjestu, drugo je što su navija?i bili obmanjeni maminjovom laži i popušili pri?u kako oni sami kažu "cigana". a drugo mislim da je sramota da na ovom spisku nema cesara jer on je defintivno bolji od ovog adlera
probaj zamjeniti kranjcara i modrica, onda se neprimjeti tolko da je spor, a ima dobar pas;)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #12 na: Prosinac 11, 2008, 09:14:04 » |
|
anteadriano, po tko zna koji put, svaka cast! Niko je jedan od rijetkih nogometasa koji imaju mozga. Ne mislim na terenu. Nekoliko puta sam ga sreo, cini se stvarno bistar momak, a i po svom ponasanju i potezima u karijeri se pokazuje inteligentnom osobom. A samo primitivci koji su zasljepljeni Mamicevom propagandom prozivaju Nika. Covjek je protjeran iz voljenog kluba i napravio je najbolji potez za sebe u to vrijeme.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #13 na: Prosinac 11, 2008, 16:14:39 » |
|
ma nisam mislio da je loše napravljen u pesu nego da ne zna igrat  ali da stvarno je maximalno pristojan i odli?an, pomalo povu?en ali eto šta ?eš kad su popušili maminjovu obmanu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #15 na: Prosinac 15, 2008, 19:07:06 » |
|
Najodaniji europski nogometni majstoriKako locirati najcjenjenijeg aktivnog nogometaša Europe? Teško, ali pokušat ?emo metodom najve?eg broja nastupa za aktualni klub. Rije? je o bogatim klubovima, koji najviše i nastupaju, ali iznimke postoje. Mislim da svi možemo biti ponosni mi interovci sto imamo svoga Javiera Zanetija na ovoj listi stvarno velika steta kad ode u mirovinu jer on jedini voli inter pa krenimo redom.......... PAOLO MALDINI (881 nastup) Listu predvodi legenda Milana. U klubu je ve? nevjerojatnih 30 godina, a debi za seniorsku mom?ad imao je u sije?nju 1985, sa 16 godina. Ve? idu?e godine postao je standardni prvotimac i do sada je osvojio sedam talijanskih i pet europskih naslova prvaka. Ukupno u riznici ima 25 trofeja. RYAN GIGGS (775)Iako se školovao u akademiji susjednog Cityja, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson ve? ga je kao 14-godišnjaka doveo na Old Trafford. Velšanin je debitirao 1990, a ostatak je povijest. Ni u jednoj od idu?ih sezona nije upisao manje od 37 nastupa, a krajem prošle postao je igra? s najviše nastupa u povijesti kluba. Osvojio je okruglih 10 naslova engleskog prvaka, a ljetos je dodao i drugi trofej Lige prvaka. RAUL GONZALEZ (648)Kao i Giggs, i Raul je prve nogometne korake u?io kod velikog rivala. Bio je nada Atletica dok sa 15 godina nije prešao u Real i tamo izgradio status besmrtnog kapetana. Odra?uje 15. sezonu u dresu kraljevskog kluba, a vlasnik je i rekorda po broju pogodaka u Ligi prvaka. Ukupno je zabio 304 gola, a klubu je oprostio i što je svojedobno, iz marketinških razloga, njegov dres s brojem 7 želio dati Beckhamu, što je skoro dovelo do 'razvoda'. JAVIER ZANETTI (609) U ovom odabranom društvu borbeni Argentinac zaslužuje posebno mjesto, iz dva razloga. Jer je jedini u ovom društvu stranac (Giggs je ipak Britanac) i jer je njegov Inter godinama lutao u traženju mom?adi, ali Zanettijevo mjesto nikada nije bilo upitno. Sa 21 godinom je došao u klub, koji je u 14 sezona prošao transformaciju iz luzerskog kluba u najmo?niji kolektiv Apenina. Javier je osvojio i devet trofeja, od ?ega ?ak osam u posljednje tri godine.ALESSANDRO DEL PIERO (579)Alex je postao sinonim za Juventus. Ne samo zbog brojki, koje su same po sebi fascinantne, ve? jer je prilikom izbacivanja u Serie B svojim primjerom održao mom?ad na okupu i omogu?io ekspresan povratak u vrh. Sa 19 godina je došao iz Padove i u sljede?ih 15 godina postao najcjenjeniji igra? u povijesti kluba. Zabio je 250 golova, što je tako?er rekord kluba, i osvojio 13 naslova. PAUL SCHOLES (579)?itav život igra u dresu Manchester Uniteda, a debi je doživio sa 19 godina. Uz Giggsa i Garyja Nevillea ?ini okosnicu Fergusonove dinastije te kotira kao igra? koji ?e igru potpuno podrediti mom?adi. Ljubimac trenera i navija?a. Bekham je prenio da su se zvijezde Reala najviše divile upravo Scholesu, a mladi Micah Richards ga je nazvao najdražim igra?em svih vremena. JAMIE CARRAGHER (529)Zamjenik kapetana Liverpoola kotira kao najutjecajniji ?ovjek kluba s Anfielda, a do tog statusa je došao usprkos osobnom priznanju da je kao dijete kratko navijao za najve?eg rivala, Everton. Prvoj mom?adi je priklju?en 1996, a s obzirom na to da mu je tek 30 godina, stigne još znatno pove?ati ukupan zbir. S klubom je osvojio 11 naslova, ali nema naslov prvaka Engleske. Od reprezentacije se oprostio jer se smatrao podcijenjenim. FRANCESCO TOTTI (522)Legenda Rome. Rije? je o klubu koji ne može ponuditi financijsku raskoš kao gore navedeni kolektivi, ali Totti je odolio svim ponudama i do kraja karijere ?e ostati Romanista. Posebno je vezan za navija?e. Kada je '98. zabio gol mrskom Laziju, pomaknuo je TV kamermana i sam po?eo snimati slavlje Rominih navija?a. Svojim primjerom stvorio jezgru mladih Rominih aseva. On, De Rossi i Aquillani, trojica ro?enih Rimljana i 'proizvoda' kluba, vjerojatno su najautenti?nija kralježnica kluba u Europi. JOSEBA ETXEBERRIA (478)Najvjerniji od najvjernijih. Kapetan Athletica iz Bilbaa jedan je od nogometnih zanesenjaka zbog kojih baskijski ponos i opstaje u španjolskoj prvoj ligi. Pijetao, kako ga zbog dugog vrata zovu navija?i, u najskupljem je transferu u povijesti kluba sa 18 godina doveden iz Sociedada. U Bilbau je nanizao 13 godina, a tijekom ljeta je samoinicijativno predložio da ovu sezonu, kao znak zahvale za ljubav navija?a i uprave kluba, odigra besplatno. STEVEN GERRARD (461)Kapetan Liverpoola, najmla?i na popisu. Tijekom deset i pol godina kao prvotimac 'redsa' pokazao je nevjerojatnu konstantu i po broju utakmica i u razini igara. Smatraju ga nadahnu?em svih klupskih trofeja u tom razdoblju, apsolutno obožavan lik me?u crvenim dijelom grada Beatlesa. Nedavno je poru?io da nikada ne?e oti?i s Anfielda. Nedostaje mu 'samo' naslov prvaka u Engleskoj.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2008, 19:14:25 od Adnan Tuzla »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ante
|
 |
« Odgovor #16 na: Prosinac 20, 2008, 17:12:41 » |
|
odite na uefa.com i izaberite svoju mom?ad godine, dao bi vam link al koliko vidim ne mogu više u?, valjda da ne glasam 15 puta moja mom?ad: cassilas,maiocn,ferdinand,puyol,evra,zaneti(c),xavi, modri?, sneijder,ibra,messi, trener_ terim
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nraguz
|
 |
« Odgovor #17 na: Prosinac 21, 2008, 16:13:47 » |
|
Dobra mom?ad Ante!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Milano siamo noi!
|
|
|
|
Ultras
|
 |
« Odgovor #18 na: Prosinac 22, 2008, 22:22:52 » |
|
odite na uefa.com i izaberite svoju mom?ad godine, dao bi vam link al koliko vidim ne mogu više u?, valjda da ne glasam 15 puta moja mom?ad: cassilas,maiocn,ferdinand,puyol,evra,zaneti(c),xavi, modri?, sneijder,ibra,messi, trener_ terim
Ista kao moja samo mi trener Fergunson 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adnan
|
 |
« Odgovor #19 na: Oujak 25, 2009, 00:33:38 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
interista7
|
 |
« Odgovor #20 na: Oujak 25, 2009, 09:30:16 » |
|
ma nesta je po meni bolji od samuela, jel se sjecate one LP kad je nesta igrao do finala(mislim 8 utakmica) i nije dobio ni jedan zuti? to je obrambeni igrac. meni je sve donekle dobro, ali seedorf bas bode u oci
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
inter1908
|
 |
« Odgovor #21 na: Oujak 25, 2009, 10:53:35 » |
|
Seedorf nije za ovu ekipu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Puppi
|
 |
« Odgovor #22 na: Oujak 25, 2009, 14:04:47 » |
|
seedorf je po meni jedan od kvalitetnijih igraca u milanu,nije uopce los...naravno to je moje misljenje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Adri